in ,

Matovič úprimne závidí Mikulcovi a Šipoš považuje jeho neodvolanie za vizitku dobrej práce (video)

20.9.2022 (Webnoviny.sk) – Predseda poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Michal Šipoš je veľmi rád, že minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) v utorok ustál už siedme odvolávanie z postu ministra. Zároveň v utorok na tlačovej konferencii povedal, že je to dobrá vizitka jeho práce.

Minister Mikulec doplnil, že svoju prácu bude vykonávať aj naďalej tak, ako ju vykonával aj doteraz. „Nenechám sa zastrašiť. Neviem, čo všetko sa ešte dokáže na moje meno vytiahnuť alebo čo si dokáže niekto vymyslieť. V tomto prípade ide najmä o predsedu strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Fica, tvrdí minister a dodal, že sa nenechá odradiť.

Matovič Mikulcovi závidí

„Na ministerstve nás čaká veľa výziev ešte v nadchádzajúcom období a myslím si, že aj tá dôvera, ktorú nám občania preukázali v posledných prieskumoch, keď sme zo 41 percent za dva roky dosiahli 63 percent,” oznámil minister.

Líder hnutia Igor Matovič na tlačovej konferencii povedal, že Romanovi Mikulcovi úprimne závidí. Zároveň ministra označil za bariéru, ktorá je podľa jeho slov medzi mafiou a spravodlivosťou.

„Predstavte si, že ste ministrom vnútra v krajine, ktorá bola unesená. V krajine, v ktorej orgány činné v trestnom konaní boli sprivatizované do rúk šéfa nitrianskej mafie. Zrazu vám dajú ľudia dôveru vo voľbách, aby ste ju od mafie vyčistili a potom vás tá mafia odvoláva z postu,” povedal Matovič, ktorý takto vníma snahu strany Smer-SD i Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD).

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Mimoriadne skorumpovaní zlodeji

Líder OĽaNO uviedol, že keby sa poslancom podarilo odvolať Romana Mikulca z postu ministra vnútra, opäť by tam hnutie obsadilo človeka, ktorý by garantoval slobodu orgánom činným v trestnom konaní.

Matovič sa zároveň ospravedlnil Robertovi Ficovi a predsedovi Hlas-SD Petrovi Pellegrinimu, že ich v utorok v rozprave počas 72. schôdze Národnej rady SR (NR SR) nazval skorumpovanými zlodejmi a taktiež uviedol „pomýlil som sa, oni sú mimoriadne skorumpovaní zlodeji.”

Hlasovania o odvolaní ministra vnútra sa za hnutie OĽaNO zdržali Peter Kremský a Kristián Čekovský. Michal Šipoš sa vyjadril, že v OĽaNO nie sú ovce. „Veľa z našich poslancov má svoj názor a veľa z nich má kritický názor. Úplne rešpektujem, keď každý poslanec z nášho klubu zahlasuje slobodne podľa svojho svedomia,” dodal.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Minister vnútra SR, Odvolávanie Mikulca
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič úprimne závidí Mikulcovi a Šipoš považuje jeho neodvolanie za vizitku dobrej práce (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Kvalita, ktorá predbehla svoju dobu: Novinky Miele z veľtrhu IFA 2022 v Berlíne

Šéf Exact Systems Slovensko: Poskytujeme klientom veľkorysý priestor pre špičkovú kvalitu. Externé sklady sú značnou výhodou pre obe strany