Categories: SlovenskoSprávy

Mars bojuje za adopciu v rámci Medzinárodného dňa domácich miláčikov bez domova

19.8.2022 (Webnoviny.sk) – Medzinárodný deň domácich miláčikov bez domova je každoročne 21. augusta. Pri tejto príležitosti Mars, jeden z popredných výrobcov cukroviniek, jedla a krmiva pre domácich miláčikov na svete, upozorňuje na niekoľko tisíc psov a mačiek bez domova na Slovensku a na význam ich adopcie. Mars je v posledných rokoch hlavným iniciátorom pomoci zvieracím útulkom a tiež v obhajobe adopcie. Momentálne je spoločnosť odhodlaná pomáhať aj prostredníctvom vzdelávania verejnosti o možnostiach adopcie domácich miláčikov.

Podľa najnovšieho výskumu od spoločnosti Mars, organizovaného spoločnosťou Ipsos MORI, vzrástol počet adopcií dramaticky v priebehu pandémie. Aspoň jedného psa má v domácnosti 39 percent Slovákov, čo je okolo 2 milióna ľudí.* Aj napriek tomu bolo v minulom roku prijatých do slovenských útulkov 7 571 psov a mačiek , pričom 4 875 sa podarilo v priebehu roka adoptovať.** Práca útulkov a adopcia psov sú kľúčovými faktormi v pomoci psom bez domova, ale Mars im tiež pomáha cez vzdelávacie kampane pre vlastníkov psov, a tým nastavuje pozitívny príklad pre ostatné spoločnosti.

Mars, vlastník populárnych značiek s krmivom pre domácich miláčikov, akými sú napríklad Pedigree a Whiskas, je v prednej línii pomoci maznáčikom bez domova a osvety adopcie v našom regióne. Za minulý rok venovala spoločnosť oblasti strednej Európy na takúto pomoc takmer 7 647 eur. Tieto finančné dary boli použité na financovanie jedla a lekárske náklady pre vážne chorých psov, ale tiež pomohli psom, ktorí zostali na Ukrajine. Tí dostali krmivo, ktoré bolo dostupné na niekoľkých odberných miestach. V rovnakej dobe spolupracovala spoločnosť s mimovládnymi organizáciami na ochranu zvierat na Slovensku s cieľom pomôcť v boji proti množiarňam, keď edukovala potenciálnych nových vlastníkov maznáčikov a zorganizovala živé prenosy s útulkami na pomoc na rozšírenie adopcií psov a mačiek v Českej republike. V Rumunsku spoločnosť venovala 230 000 porcií psieho krmiva do viac ako 46 útulkov, aby zdôraznila svoj záväzok k osvete adopcie.

“My veríme, že každý domáci maznáčik si zaslúži milujúci domov. Maznáčikovia nám do života prinášajú veľa šťastia, a práve preto pre nich chce Mars vytvoriť lepší svet. Súčasťou našej snahy v rámci budovania lepšieho života pre nich je obmedzenie počtu maznáčikov bez domova podporou útulkov, vytváraním kampaní pre adopciu a učenie nových vlastníkov, ako sa o svojich domácich miláčikov zodpovedne starať,” povedala Zuzana Lošáková, Corporate Affairs Director v Mars Stredná Európa.

Okrem obhajoby adopcie, podpory útulkov a nových vlastníkov domácich miláčikov prostredníctvom vzdelávania je spoločnosť Mars odhodlaná zabezpečiť maznáčikom čo najlepší život propagovaním benefitov pet-friendly kancelárií. Spoločnosť Mars verí, že prítomnosť maznáčikov na pracovisku je výhodná nielen pre zvieratá, ale aj pre ich zamestnancov, čoho dôkazom sú ich kancelárie v Českej republike. Zamestnanci firmy Mars zaznamenali vďaka prítomnosti maznáčikov v kancelárii lepšiu pracovnú atmosféru, menej stresu a ľahšiu spoluprácu na pracovisku.

Mars pracuje v súčasnej dobe aj na presviedčaní ostatných organizácií, aby nasledovali ich príklad a zaviedli tak pet-friendly kancelárie. Tiež ich nabáda, aby vytvorili verejnú a bezplatnú zostavu nástrojov, kde môžu spoločnosti nájsť rady a tipy, ako zabezpečiť, aby ich priestory boli čo najviac pet-friendly.

* vyplýva to z prieskumu agentúry Go4insight, 2021
** podľa údajov celoslovenského centra Slobody zvierat, 2021

Informačný servis

Viac k témam: Adopcia, Domáci miláčikovia, Medzinárodný deň domácich miláčikov bez domova, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – Mars bojuje za adopciu v rámci Medzinárodného dňa domácich miláčikov bez domova © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Nemecko urýchlene dodá Ukrajine ďalší systém protivzdušnej obrany Patriot

Nemecko tak chce Ukrajinu chrániť pred ruskými leteckými údermi. Viac

7 hodín ago

V Prešova spadol človek do osemmetrovej šachty

Na miesto bola vyslaná aj záchranná zdravotná služba a polícia. Viac

7 hodín ago

Nemecko urýchlene dodá Ukrajine ďalší systém protivzdušnej obrany Patriot

Nemecko tak chce Ukrajinu chrániť pred ruskými leteckými údermi. Viac

8 hodín ago

Slovan Bratislava opäť obhájil majstrovský titul, jeho zisk spečatil remízou s Dunajskou Stredou (foto)

Slovan má po sobote pred druhým Spartakom Trnava náskok devätnástich bodov. Viac

10 hodín ago

Rusi na Ukrajine zintenzívnili útočné operácie, situácia na východnom fronte sa eskaluje

Ruská armáda aktívne útočí na lymanskom a bachmutskom fronte. Viac

11 hodín ago

V procese s príbuzným exministra Žigu majú odznieť záverečné reči, podnikateľ vinu odmieta

Samosudca Milan Cisárik ešte vo februári vo veci ukončil dokazovanie. Viac

12 hodín ago