in ,

Ďalší záznam z nešťastnej udalosti. “Mám vás rád”, kričal Roman (†15) smejúcim sa spolužiakom, ktorí ho neprestali urážať. Aj posledné minúty svojho života ukázal veľké srdce

Prípad Romana zasiahol celé Slovensko. Keď sa len pätnásťročný Roman rozhodol skoncovať so svojím životom tým, že vyliezol na strechu školy, z ktorej sám zoskočil, mnohí jeho známi a priatelia zostali v šoku. Prípad rozvíril polemiku, či sa štát a školy zaoberajú témou šikany žiakov dostatočne a či sa aj v tomto prípade nedalo zasiahnúť skôr.

Romana okolie považovalo za veľmi šikovného a nadaného žiaka. Pre pár jeho spolužiakov však mal byť terčom šikany. A aj šikana bola dôvodom, pre ktorý mal mať Roman psychické problémy a depresie.

Podľa slov otca nie je šikana v škole v Parchovanoch ničím novým. Škola tieto tvrdenia odmieta a podáva za ne trestné oznámenia. Podať trestné oznámenie na školu sa rozhodla aj rodina Romana.

Roman mal prežiť šikanu, ktorá mu mala spôsobovať depresie.

Šikanovali ho slovne, rôznymi urážkami či narážkami na jeho výzor, vlasy, oblečenie, dokonca školskú výbavu. Stalo sa tiež, keď mal na sebe niečo lepšie ako ony, že mu to zničili”, opísal otec pre Nový čas. Keď si jeho syn kúpil z vreckového pomôcky na výtvarnú výchovu, niekto mu mal na ňu vyliať lepidlo a celú ju tak zničiť. Podobných situácii si mal zažiť Roman niekoľko.

Prípad vyšetruje polícia, ktorá má v rukách jeho telefón. V ňom polícia našla konverzácie na sociálnych sieťach, cez ktoré mal byť Roman taktiež šikanovaný. Navyše, otec Romana poskytol médiám video, kde na záberoch vo videu vidno, ako jeho syna spolužiaci hecujú k tomu, aby skočil zo strechy.

Otec dodal, že ak s tým konfrontoval vedenie školy, ohlas nebol žiadny.

Pokračovanie článku na druhej strane

Fico avizuje mimoriadnu schôdzu o „hýrení“ Sulíka v Dubaji, bude požadovať náhradu za vychľastané poldecáky (video)

Ďalšie informácie v prípade Romana (†15). Zúfalý čin matky, ktorá sa so smrťou syna nevie zmieriť a rázne rozhodnutie riaditeľa školy! “Škoda, že tak neskoro”, hovorí otec Romana