in ,

Makó a Beňa sa postavili pred sudcu, pre krivú výpoveď im opať hrozí väzenie

4.4.2022 (Webnoviny.sk) – Policajná eskorta priviezla krátko pred 16:00 hodinou na Okresný súd Bratislava III obvineného bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa a bývalého námestníka riaditeľa Slovenskej informačnej služby Borisa Beňu.

Obvinenia z krivej výpovede

Súd má konkrétne rozhodovať o väzbe dvojice v súvislosti s obvinením z krivej výpovede v kauze bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského.

Obhajca Borisa Beňu Peter Kubina označil obvinenie svojho klienta za „nedôvodné, nazákonné a vymyslené”. Podľa neho ide o „repete” prípadu obvinenia štvorice vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry.

Prijímanie úplatku

Polícia obvinila bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa a bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu pre svedectvá v kauze údajného úplatku pre bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Pčolinského. Vyšetrovateľ konkrétne oboch mužov viní z toho, že klamlivo vypovedali.

Viac k témam: Kajucnik, Súdy, Výpoveď
Zdroj: Webnoviny.sk – Makó a Beňa sa postavili pred sudcu, pre krivú výpoveď im opať hrozí väzenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Respirátory v exteriéri už nebudú povinné, od 6. apríla dôjde aj k zmene režimu na hraniciach

Dúbravka otvára dočasné denné centrum pre deti z Ukrajiny