in ,

Kvalitné veggie pokrmy od Nestlé si zákazníci obľúbili

21.6.2021 (Webnoviny.sk) – Pod značkou Garden Gourmet si už viac ako rok môžu milovníci bezmäsitých jedál na Slovensku vychutnávať kvalitné chladené vegetariánske a vegánske pokrmy.

Značka patrí do portfólia koncernu Nestlé a zákazníkom prináša celý rad kvalitných jedál z rastlinných surovín. Z pestrej palety vegetariánskych a vegánskych pokrmov si môžu vybrať nielen tí, ktorí sa vyhýbajú mäsitej strave. Na svoje si prídu aj ľudia, ktorí síce jedia aj mäso, ale chcú  znížiť množstvo prijímaných živočíšnych bielkovín v jedlách a zároveň si chcú udržať kvalitu a pestrosť chutí vo svojej strave. Vedia totiž, že bezmäsitá strava je pre ľudské telo prospešná a zároveň chápu, že obmedzenie jedál z mäsitých surovín je dobré aj pre životné prostredie.

Pod značkou Garden Gourmet zákazníci nájdu celý rad hamburgerov, klobás, mletých a filetových kúskov. Teda pokrmov, ktoré vyzerajú, varia sa a chutia ako mäso, ale sú vyrobené z rastlinných surovín. Na výber je však aj množstvo jedál s jasne vymedzenou zeleninovou charakteristikou pre ľudí, pre ktorých je zelenina preferenčnou ingredienciou v ich strave a chcú si ju vychutnať pomocou kreatívnych a chutných receptov.

O kvalite jedál z radu Garden Gourmet svedčí aj ich zloženie. Napríklad taký Sensational burger, ak ho porovnáme s tradičným hovädzím burgerom, obsahuje až o 600 % viac vlákniny a o 55 % menej nasýtených tukov. Nehovoriac o tom, že pokrmy Garden Gourment sú vyrobené výhradne z kvalitných a overených surovín. Ingrediencie do nich sú starostlivo vyberané tak, aby zaistili dostatočný príjem rastlinných bielkovín. Väčšina obsahuje sójové a pšeničné bielkoviny, ktoré sú pestované v súlade s princípmi udržateľnosti, na ktorých Nestlé dlhodobo pracuje. Odoberá ich iba od certifikovaných dodávateľov, ktorí navyše zaručujú, že sójové bôby nepochádzajú z pôdy, ktorá bola násilne odlesnená. Dôraz sa teda kladie nielen na zdravé suroviny, ale aj životné prostredie.

Značka Garden Gourmet vznikla v roku 1986 v Izraeli a stojí za ňou myšlienka priniesť zákazníkom nutrične vyvážený a ekologicky udržateľný spôsob prípravy jedál a stravovania. Momentálne sa všetky produkty Garden Gourmet vyrábajú už v susednej Českej republike, v závode Nestlé v Krupke.

Informačný servis

Viac k témam: Garden Gourmet, PR, vegánske jedlá, vegetariánske jedlá
Zdroj: Webnoviny.sk – Kvalitné veggie pokrmy od Nestlé si zákazníci obľúbili © SITA Všetky práva vyhradené.

Motorkár narazil do protiidúceho Audi a následne do stromu, zraneniam na mieste podľahol (foto)

Vodička jazdila neskoro v noci poriadne opitá, nafúkala viac ako 2,5 promile