Kúpalisko v Stropkove museli pre nevyhovujúcu kvalitu vody dočasne zatvoriť

Areál letného kúpaliska v Stropkove otvorili v tejto sezóne až 5. júla, teda zhruba o dva týždne neskôr ako vlani.

26.7.2024 (SITA.sk) – Mesto Stropkov muselo dočasne uzatvoriť areál letného kúpaliska. Stalo sa tak na základe výsledkov rozboru tohtotýždňových vzoriek vody z bazénov.

Ako mesto informuje na sociálnej sieti, v odobraných vzorkách boli prekročené limity baktérie Staphylococcus aureus, tzv. zlatého stafylokoka.

Problém bol už na začiatku

Areál letného kúpaliska v Stropkove otvorili v tejto sezóne až 5. júla, teda zhruba o dva týždne neskôr ako vlani. Samospráva čakala na úspešné výsledky overenia kvality vody.

„Od spustenia prevádzky robíme všetko pre čo najvyššie pohodlie, ale aj bezpečnosť návštevníkov v celom areáli. Bohužiaľ, výsledky mikrobiologického rozboru nedopadli dobre. A to aj napriek tomu, že podľa usmernenia odborne spôsobilých osôb i hygienikov v maximálnej možnej miere aplikujeme do vody prostriedky pre udržanie bezchybnej kvality vody, nepretržite dbáme na hygienu a vykonávame opatrenia pre bezpečie a pohodlie návštevníkov,“ uviedla radnica.

Zdravie je na prvom mieste

Dodala, že situáciu začala okamžite riešiť. Ďalšie vzorky budú odobrané v pondelok, výsledky ale budú k dispozícii až vo štvrtok.

„Toto nepopulárne opatrenie nás veľmi mrzí, chceme však zdôrazniť, že zdravie a bezpečnosť našich návštevníkov je na prvom mieste. Prijali sme zodpovedné rozhodnutie a urobíme všetko pre to, aby bol areál čo najskôr k dispozícii širokej verejnosti,“ dodalo mesto.

Viac k témam: Kúpalisko
Zdroj: SITA.sk – Kúpalisko v Stropkove museli pre nevyhovujúcu kvalitu vody dočasne zatvoriť © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.