in ,

Kto bude novým šéfom RTVS? Poradná komisia odporúča Búzu a Machaja, Rezníka a troch ďalších nie

16.6.2022 (Webnoviny.sk) – Všetkých osem kandidátov, ktorí prešli verejným vypočutím, splnilo zákonné podmienky a môžu sa uchádzať o post generálneho riaditeľa RTVS na funkčné obdobie piatich rokov.

Vyplýva to z uznesenia parlamentného výboru pre kultúru a médiá, o ktorom informoval jeho predseda Kristián Čekovský (OĽaNO).

Poradná komisia pre voľbu generálneho riaditeľa RTVS pri parlamentnom výbore pre kultúru a médiá zaradila medzi odporúčaných kandidátov na post riaditeľa RTVS Tibora Búzu a Ľuboša Machaja. Za prijateľných označila Petra Badača a Ivana Goliana. Ako neodporúčaných kandidátov označila Petra Janků, súčasného šéfa RTVS Jaroslava Rezníka, Vladimíra Semana a Daniela Živicu.

Členovia poradnej komisie mali možnosť sa zoznámiť s projektmi všetkých kandidátov. Komisia sa zúčastnila verejného vypočutia a mohla klásť kandidátom otázky. Medzi členmi komisie boli napríklad šéf Slovenskej akadémie vied Pavol Šajgalík alebo riaditeľ Českej televízie Petr Dvořák.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Kandidáti na riaditeľa RTVS (fotografie)

Voľba nového generálneho riaditeľa RTVS sa uskutoční na aktuálnej júnovej schôdzi parlamentu. Ak nikto z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu hlasov prítomných poslancov, do opakovanej voľby postúpia dvaja kandidáti s najvyšším počtom hlasov.

Funkčné obdobie súčasného riaditeľa RTVS Rezníka sa končí tento rok 1. augusta.

Viac k témam: Generálny riaditeľ RTVS, Voľba šéfa RTVS
Zdroj: Webnoviny.sk – Kto bude novým šéfom RTVS? Poradná komisia odporúča Búzu a Machaja, Rezníka a troch ďalších nie © SITA Všetky práva vyhradené.

Baníka zavalilo v Lubeníku počas práce v bani, na pomoc mu museli prísť leteckí záchranári

Londýn uvalil na Putinov režim nové sankcie, reaguje tak na informácie o únosoch ukrajinských detí