Kotlár nám robí hanbu a zhodil pamiatku desiatok tisíc obetí COVID-19. Šimečka ho vyzýva, aby sa ospravedlnil

20.6.2024 (SITA.sk) – Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka vyzýva poslanca za Slovenskú národnú stranu (SNS) Petra Kotlára, aby sa ospravedlnil za svoj výrok, že “pandémia na Slovensku nebola”. Podľa neho tým zhodil pamiatku desiatok tisíc obetí COVID-19 na Slovensku, čo pokladá za hanebné a necitlivé.

“Robíte nám hanbu”

“Pán Kotlár, vyzývam vás verejne – ospravedlňte sa! Akoby nestačilo, že nerozumiete svojej práci a robíte nám hanbu v zahraničí. Ale ešte takto hlúpo urážať a retraumatizovať ľudí na Slovensku, tak na toto ste mandát vo voľbách naozaj nedostali,” uviedol líder progresívcov. Kotlárove slová sa Šimečku “hlboko ľudsky dotkli” a chce sa za ne ospravedlniť všetkým ľuďom na Slovensku, ktorým pandémia zobrala ich najbližších – rodičov, manželky a manželov, súrodencov, priateľov.

“Myslím aj na desiatky tisíc lekárov a zdravotníkov, ktorí sa tu išli zodrať, aby zachraňovali životy ľudí, na desiatky tisíc tých, ktorým sa v dôsledku COVID-19 zhoršilo fyzické či duševné zdravie, na všetkých, ktorým pandémia výrazne skomplikovala podnikanie, vzdelávanie, ľudské vzťahy,” uviedol Šimečka.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Splnomocnenec vlády na prešetrenie manažovania pandémie Peter Kotlár sa k pandémii vyjadril v stredu na mimoriadnom parlamentnom zdravotníckom výbore.

“V závere môjho vyšetrovania, ktoré prednesiem v septembri, je aj jasný dôkaz toho, že na Slovensku pandémia nebola z hľadiska toho, čo pandémia znamená, z hľadiska incidencie a ostatných merateľných parametrov,” vyhlásil Kotlár.

KDH žiada Kotlárove odvolanie

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) vyzýva vládu, aby Kotlára odvolala jednak pre jeho postoje voči pandémii, a tiež pre neprijatie zdravotníckych predpisov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO).

“Ministerka Dolinková túto dôležitú tému úplne odignorovala. Nedokáže vysvetliť neprijatie zdravotníckych predpisov WHO splnomocnencom Kotlárom a zabrániť, aby v budúcnosti neprichádzalo k takejto medzinárodnej hanbe a ohrozeniu života a zdravia našich pacientov. Preto vyzývame vládu, aby ho odvolala z postu splnomocnenca,” uviedol poslanec KDH Peter Stachura.

Čestný predseda SaS Richard Sulík zverejnil na sociálnej sieti krátky status, v ktorom zhrnul posledné verejné vyjadrenia, ktoré pochádzajú od predstaviteľov SNS. “Pandémia nebola. Zem možno nie je guľatá. Húlenie do kvetináčov pomáha rastlinám. Slovensko, 2024”.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Čestný predseda SaS, COVID-19, Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Ministerka zdravotníctva SR, Ospravedlnenie, Predseda Progresívneho Slovenska, Splnomocnenec vlády na prešetrenie manažovania pandémie
Zdroj: SITA.sk – Kotlár nám robí hanbu a zhodil pamiatku desiatok tisíc obetí COVID-19. Šimečka ho vyzýva, aby sa ospravedlnil  © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Novou veľvyslankyňou v Izraeli bude Barbara Mešťanová, prioritou bude rozvoj ekonomických vzťahov

Prioritou zastupiteľského úradu SR v Izraeli bude pod jej vedením najmä posilnenie ekonomickej spolupráce.

7 minút ago

Vo veku 73 rokov skonal politológ a politický filozof profesor Jozef Lysý

Profesor Lysý skonal 30. júna 2024 v Bratislave.

1 hodinu ago

Prezident Pellegrini podpísal zmeny vo verejnom obstarávaní bez výhrad, platiť začnú od augusta

K zmenám a uvoľňovaniu podmienok obstarávania mali viaceré výhrady opozícia aj mimovládne organizácie.

1 hodinu ago

Opitý vodič v Kežmarku na seba upozornil policajtov zabudnutou smerovkou, na mieste bol zadržaný

Vykonaná dychová skúška preukázala, že viedol vozidlo pod vplyvom alkoholu s hodnotou 2,25 promile.

2 hodiny ago

Kto odmietne prácu, príde o dávku v hmotnej núdzi. Tomáš chce do zamestnania dostať aj čo najviac Rómov (video+foto)

Minister Erik Tomáš ide robiť poriadok, lebo medzi nezamestnanými sú aj ľudia, ktorí nechcú pracovať,…

3 hodiny ago