in ,

Kollár podpísal s Dzurindom memorandum o politickej budúcnosti, spolupráca má má za cieľ zlepšiť pomery na Slovensku

23.1.2023 (Webnoviny.sk) – Predseda strany Spolu – občianska demokracia (Spolu-OD) Miroslav Kollár podpísal s Mikulášom Dzurindom memorandum o spoločnej politickej budúcnosti.

Spoločná politická platforma

Ako ďalej informovala strana na sociálnej sieti, z memoranda vyplýva dohoda na spoločnom postupe nielen pre najbližšie parlamentné voľby.

„Podpisom memoranda sme aj formálne potvrdili záujem a spoluprácu na založení spoločnej politickej platformy, ktorá bude spájať programovo blízke politické strany a hnutia najmä na báze členov Európskej ľudovej strany a bude otvorená pre odborníkov a autority z rôznych oblastí verejného života,” uviedol Kollár.

Euroatlantická orientácia Slovenska

Dzurinda uviedol, že majú záujem o širokú spoluprácu, ktorá má za cieľ zlepšiť pomery na Slovensku a udržať jeho euroatlantickú orientáciu. „Tento cieľ sa dá dosiahnuť len spájaním a spoluprácou existujúcich demokratických politických zoskupení,” tvrdí Dzurinda.

Spolu-OD vyhlásila, že v najbližších dňoch urobí formálne kroky nevyhnutné na potvrdenie tejto spolupráce. „Dohodli sme sa na úprave stanov strany Spolu-OD aj na tom, že personálne nominácie na jednotlivé pozície budú predložené snemu zjednotenej politickej strany po vzájomnej dohode a spoločnej akceptácii navrhovaných kandidátov,” informovala Spolu-OD.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Predseda strany Spolu – občianska demokracia
Zdroj: Webnoviny.sk – Kollár podpísal s Dzurindom memorandum o politickej budúcnosti, spolupráca má má za cieľ zlepšiť pomery na Slovensku © SITA Všetky práva vyhradené.

Maďarsko nepovažuje dodávky zbraní Ukrajine, ani stovky miliónov eur, ktoré Európa poslala na ich financovanie, za dobrý nápad

Turecko nepodporí Švédsku vstup do NATO, kým nechá voľne „pobehovať“ teroristické skupiny