Žena si svoju bradu holiť neplánuje! Želá si to jej priateľ, ktorému sa taká páči. Prečo jej vlastne rastie brada?

Tridsaťročná Coral sa celý život trápi s nadmerným ochlpením, ktoré je u ženy ojedinelé. Nie, Coral nie je nebinárna alebo preoperovaná z muža na ženu či naopak. Trápia ju zdravotné problémy. Podstatné je, že jej vzhľad by každý deň mohla vyriešiť žiletka či holiací storojček. No o tom nechce počuť ani ona, no ani jej priateľ, ktorému sa jej vzhľad natoľko páči, že jej zakázal sa holiť.

Coral už v deviatich rokoch začalo rásť dobre známe prvé pubertálne ochlpenie, v dvanástich už sa musela holit každý deň. Za všetko môže zdravotný problém, konkrétne ide o syndróm polycystických vaječníkov. Kvôli nemu má extrémne, abnormálne hodnoty hormónov v tele, pričom jej chlpy rastú úplne všade, kde si len dokážete predstaviť. Coral až do tridsiatky zdieľala svoj životný príbeh na sociálnych sieťach a snažila sa s týmto problémom bojovať.

„Cítila som, že holenie je jediný spôsob, ako prežiť,“ opisuje Coral pre britský server Daily Star. Tým narážala na to, že bola dlho obeťou posmeškov a urážok. No ďalej odmieta znášať urážky a povedala si DOSŤ! Nechce sa trápiť holením a chce byť sama sebou. Údajne sa tak cíti lepšie. S jej rozhodnutím je spokojný aj jej priateľ Illias, ktorého zjevne unavilo nekonečne dlho strávený čas pred zrkadlom.

Zdroj: Daily Star
Zdroj: Daily Star

„Potom, ako som sa prestala holiť, boli sme obaja oveľa šťastnejší. On preto, že som si konečne začala byť istá sama sebou, a ja preto, že už ma konečne nepálí citlivá koža,“ opisuje Coral.

Coral urobila ešte jedno dôležité rozhodnutie, ktoré je znamením, že jej sebavedomie prudko narástlo.

Aké? Dočítaš sa na druhej strane + nájdeš tam ďalšie foto

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.