Keketiho ministerstvo cestovného ruchu a športu sa sťahuje do nových priestorov, podpísali už aj zmluvu

Celková cena nájmu je 19,94 eura mesačne s DPH za meter štvorcový.

15.5.2024 (SITA.sk) – Ministerstvo cestovného ruchu a športu ukončilo výber nového sídla. Podpísali s víťazom, so spoločnosťou Office Center Services, už aj zmluvu. Tá bude v krátkom čase zverejnená v Centrálnom registri zmlúv. Celková cena nájmu je 19,94 eura mesačne s DPH za meter štvorcový, plochu tvorí celkom 4 975 metrov.

Spoločné prevádzkové náklady

Dokopy je to teda suma viac ako 99-tisíc eur. Cena bez DPH za meter je 16,62 eura. Pri prepočítaní celkových spoločných prevádzkových nákladov, energií, technického zariadenia nehnuteľnosti, vybavenia a parkovania na 10 rokov bol rozdiel medzi víťaznou a druhou ponukou takmer 400-tisíc eur. Rozdiel medzi víťaznou a treťou v poradí bol viac ako 600-tisíc eur.

Primárne sa hľadanie zameralo na priestory, ktoré patria štátnym inštitúciám. Žiadna budova, ktorá by však spĺňala požiadavky, nebola podľa vyjadrení rezortu k dispozícii. Hľadanie sa preto rozšírilo aj do súkromného sektora.

Finálny výber priestorov

Ministerstvo cestovného ruchu a športu preto zabezpečilo v mesiacoch február až apríl realitný prieskum trhu s cieľom nájsť vhodný priestor pre rezort. Celý proces sa uskutočnil pod dohľadom Útvaru hodnoty za peniaze. Do dvojkolovej výzvy sa v úvode zapojilo 15 subjektov, po obhliadkach a diskusiách sa výber zúžil na tri vhodné možnosti.

Nakoniec z finálneho výberu odporučila komisia jeden priestor. Minister Dušan Keketi minulý týždeň predložil na zasadnutí vlády návrh na riešenie budúceho nájmu priestorov ministerstva a organizácií v jeho pôsobnosti. Vláda uzatvorenie zmluvného vzťahu schválila, pričom zmluvu so spoločnosťou Office Center Services podpísali v utorok 14. mája.

Kde bude nové sídlo?

Ministerstvo bude mať svoje sídlo na Pribinovej v Bratislave. V priestoroch bude sídliť spoločne s Antidopingovou agentúrou a pripravovaným Fondom na podporu cestovného ruchu. Táto historická budova je technickou pamiatkou. Spoločnosť Office Center Services vznikla v roku 2019, sídlo má na dunajskom nábreží mestskej časti Bratislava-Staré Mesto.

Podľa Obchodného registra má v predmete podnikania aj prenájom nehnuteľností či skladovanie a pomocné činnosti v doprave. Spoločníkom firmy je developerská skupina J&T Real Estate Holding so sídlom na Cypre. Jej súčasťou sú spoločnosti J&T Real Estate Management (základné imanie takmer 2,7 milióna eur) aj J&T Real Estate (základné imanie vyše 26 miliónov eur), ktoré majú rovnaké sídlo ako Office Center Services.

Viac k témam: Minister cestovného ruchu a športu SR, Prenájom priestorov, Verejné obstarávanie
Zdroj: SITA.sk – Keketiho ministerstvo cestovného ruchu a športu sa sťahuje do nových priestorov, podpísali už aj zmluvu © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.