in ,

Kaliňákovo prepustenie z väzby svedčí o vykonštruovanom procese, podľa Fica „Matovičovci“ zlyhávajú na všetkých frontoch (video)

13.5.2022 (Webnoviny.sk) – Obvineného bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka v piatok prepustili z väzby, lebo sudcovia nevideli ani jeden jediný dôvod na jeho uväznenie.

Povedal obvinený predseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico vo svojom profile na sociálnej sieti.

Vláda sa chce zbaviť opozície

Podľa Fica chce koalícia a prezidentka bývalého ministra vnútra zatvoriť a odsúdiť, lebo hovorili pravdu o daňových podvodoch súčasného ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) a exprezidenta Andreja Kisku.

„Absurdnosť väzby Roberta Kaliňáka potvrdzuje aj fakt, že za jeho oslobodenie hlasoval aj slávny sudca Kliment, najčastejší porušovateľ ľudských práv na Najvyššom súde SR, Matovičov kandidát na generálneho prokurátora, milovník OĽaNO a strýko ešte známejšieho inkvizítora, prokurátora Repu,“ povedal predseda strany Smer-SD.

Zároveň očakáva, že vláda bude organizovať ďalšie manipulácie, podvody a zneužívania moci, aby zatvorili jeho a Kaliňáka.

Založenie zločineckej skupiny

Bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka obvineného v kauze Súmrak prepustil Najvyšší súd SR z väzby. Senát v zložení z predsedu senátu Petra Hatalu a členov Juraja Klimenta a Petra Štifta rozhodol jednomyseľne tak, že napadnuté uznesenie Špecializovaného trestného súdu z 23. apríla, ktorým vzal obvineného do väzby, zrušil.

Trestné stíhanie obvineného považuje senát NS SR vo všetkých bodoch, ktoré sa mu kladú za vinu, za dôvodné, avšak sťažnostný súd, na rozdiel od sudcu pre prípravné konanie, žiadne dôvody kolúznej väzby u obvineného nezistil.

Exministra zadržali 20. apríla pri akcii Súmrak. Obvinený je zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a tiež ohrozenia daňového tajomstva.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: kauza Súmrak, Korupcia, Obvinenie Roberta Fica a Roberta Kaliňáka, Trestné stíhanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Kaliňákovo prepustenie z väzby svedčí o vykonštruovanom procese, podľa Fica „Matovičovci“ zlyhávajú na všetkých frontoch (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Útočník vo vlaku zranil nožom piatich ľudí, odvážni pasažieri ho premohli

Veľká Británia uvalila ďalšie sankcie na ľudí blízkych Putinovi, bude pokračovať ďalej