Postrelená kadetka Miška strávila prvé Vianoce na vozíku. Jej bratovi hrozí za prelezenie plota exministra vysoký trest

 

Miška našťastie už život na vozíku zvláda oveľa lepšie. Trápili ju bolesti na dennej báze, no vďaka posledným cvičeniam a liekom sa dokáže v noci aspoň vyspať. Pri poslednej operácii vložili lekári Miške do tela špeciálny systém pochádzajúci z Bostonu, ktorý jej mal uľaviť od bolesti.

Inštruktor Vladimír Šeparnev postrelil kadetku Mišku na polygóne v areáli policajnej akadémie tak nešťastne, že jej guľka prešla pľúcami, chrbticou, žalúdkom, prerušila jej miechu a Miška skončila na invalidnom vozíku a len zázrakom neprišla o život. Doktori ju museli operovať 9-krát.

Inštruktor Šeparnev, ktorý Mišku nešťastne postrelil, bol začiatkom septembra odsúdený trestným rozkazom. Dostal iba podmienku a zákaz činnosti. Zároveň má Miške zaplatiť 46-tisíc eur a tiež preplatiť náklady zdravotnej poisťovni. “Trestný rozkaz nie je právoplatný. Prokurátor, poškodený, aj obvinený podali odpor. Samosudca preto nariadi termín hlavného pojednávania,” povedal pre Plus sedem dní hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Šeparnevovi hrozí za ublíženie na zdraví maximálne 5-ročný trest. Súd je naplánovaný na polovicu februára.