Postrelená kadetka Miška strávila prvé Vianoce na vozíku. Jej bratovi hrozí za prelezenie plota exministra vysoký trest

Pre študentku policajnej akadémie Mišku boli tohtoročné Vianoce prvé, ktoré trávila na vozíku.

Tohto roka sa stala pre Mišku a jej rodinu smutná udalosť, keď ju 1. marca 2023 postrelil pedagóg a inštruktor policajnej akadémie a ona ochrnula. Vtedy sa jej zmenil celý svet. Často prekonáva bolesti a nádej, že bude chodiť, je takmer nulová. No jej rodina verí v zázrak, aj keď jej miecha je úplne prerušená.

Miškin brat v opitosti spravil chybu, ktorú ľutuje. Preskočil plot domu vtedajsieho ministra vnútra Romana Mikulca len preto, že sa s ním chcel stretnúť a porozprávať o tom, prečo jeho sestra nedostala liečenie v policajnej nemocnici.

Za to, že bol Štefan desať sekúnd na Mikulcovom pozemku, mu hrozí až osem rokov za mrežami, čo je tvrdší trest, aký hrozí Vladimírovi Šeparnevovi, ktorý jeho sestre Miške spôsobil zranenie, ktoré ju posadilo na vozík po celý zbytok života. Tomu hrozí len päťročný trest.

Miškin otec pre denník Plus jeden deň povedal, že Miška trávi svoje dni striedavo v nemocniciach, rehabilitačných centrách a doma. Miška je momentálne vyťažená s cvičením a chodí na rehabilitácie do Trenčína.

Pokračovanie článku na druhej strane