in ,

K životu treba pristupovať s pokorou a na nenávisť odpovedať láskou, uviedol Heger počas púte v Šaštíne (foto)

15.9.2022 (Webnoviny.sk) – Už niekoľko storočí nás príbeh jednej ženy učí pristupovať k životu s pokorou a na nenávisť odpovedať láskou a trpezlivosťou. Na sociálnej sieti to napísal pri príležitosti sviatku Sedembolestnej Panny Márie predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO). Doplnil, že spomenutý postoj neznamená akceptovať zlo, ale znamená to, že i v temnote máme byť svetlom.

Premiér sa vo štvrtok zároveň zúčastnil na púti do Šaštínskej baziliky, kde sa k Panne Márii modlil. „V mojich modlitbách prosím, aby neustále držala patronát nad našou krajinou a Slovákmi v ťažkých časoch a skúškach, ktoré zažívame. Aby sme si preukazovali lásku. Aby sme verili v ľudskosť, úctu a dobro,“ zdôraznil Heger.

Doplnil, že dôležité je aj preukazovať solidaritu, a to najmä v časoch, kedy u nášho suseda zúri vojna. Heger dodal, že prosil aj o nádej, že aj v bolesti a strachu dokážeme nájsť silu meniť veci k lepšiemu.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Sedembolestná Panna Mária
Zdroj: Webnoviny.sk – K životu treba pristupovať s pokorou a na nenávisť odpovedať láskou, uviedol Heger počas púte v Šaštíne (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Europarlament odklepol pôžičku Ukrajine za päť miliárd eur, podporilo to aj Slovensko

Hlavnou témou je Rusko, no vážnu hrozbu pre demokratický svet predstavuje aj totalitná Čína, upozorňuje Lexmann