in ,

Jurinová má pri obhajobe postu predsedníčky Žilinského kraja podporu celej koalície, podľa Hegera dokáže ľudí spájať

22.8.2022 (Webnoviny.sk) – Súčasnú predsedníčku Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eriku Jurinovú budú v jesenných spojených voľbách do samospráv obcí a krajov popri jej materskom hnutí Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti podporovať aj zvyšné tri strany zo súčasného vládneho štvorlístka. Informovala o tom na pondelkovom tlačovom brífingu v Žiline.

Jurinovej podpora ešte vzrástla

Kým pri voľbách v roku 2017 podporovalo Jurinovú päť politických subjektov, aktuálne má podporu 11 strán a hnutí vrátane koaličných partnerov Sloboda a Solidarita, Sme rodina a Za ľudí.

„V našom kraji počas uplynulých piatich rokov platilo, že sme sa nevybíjali na nepodstatných veciach a vždy sme hľadali pre náš kraj najlepšie riešenia. Som rada, že som pre pokračovanie získala širokú podporu jedenástich politických strán. Ak ide o pomoc pre ľudí, spájame sa pre dobrú myšlienku,” vyhlásila Jurinová.

Podľa Hegera dokáže ľudí spájať

Predseda vlády SR Eduard Heger označil Jurinovú za človeka, ktorý dokáže ľudí počúvať a spájať.

„Je to zároveň veľký bojovník, čo dokázala pri tvorbe vládnych stratégií a priorít. Pri reforme nemocníc či rozvoji dopravnej infraštruktúry neúnavne a s diplomatickou noblesou presadzovala záujmy Žilinského kraja,” skonštatoval Heger.

Jurinová je vo funkcii predsedníčky ŽSK prvé volebné obdobie, vo voľbách v roku 2017 získala v konkurencii ďalších ôsmich kandidátov viac ako 43 percent hlasov a na županskej stoličke vystriedala Juraja Blanára.

Štyria ďalší kandidáti

Popri Jurinovej sú nateraz známi aj štyria ďalší záujemcovia o predsednícku stoličku v ŽSK.

Kandidátom strany Hlas – sociálna demokracia je Peter Slyško, strana Smer-SD nominovala dvojnásobného žilinského primátora Igora Chomu a Kresťanskodemokratické hnutie súčasného podpredsedu ŽSK Igora Janckulíka. Kandidatúru ohlásil aj František Drozd za stranu Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko.

Viac k témam: Župné voľby
Zdroj: Webnoviny.sk – Jurinová má pri obhajobe postu predsedníčky Žilinského kraja podporu celej koalície, podľa Hegera dokáže ľudí spájať © SITA Všetky práva vyhradené.

Starostovia s primátormi protestovali a žiadali viac peňazí pre samosprávy. Náklady rástli rýchlejšie ako príjmy, odkázali

Majerský zabojuje opäť o post prešovského župana, podporia ho strany SaS či Sme rodina