in ,

Jill Bidenová ohlásila cestu na Slovensko, na Deň matiek sa stretne s ukrajinskými utečencami

2.5.2022 (Webnoviny.sk) – Manželka amerického prezidenta Joea Bidena Jill strávi Deň matiek stretnutím s ukrajinskými matkami a deťmi, ktoré museli utiecť z Ukrajiny po tom, ako v nej Rusko rozpútalo vojnu. Biely dom o tom informoval v nedeľu neskoro večer.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Stretnutie sa uskutoční 8. mája na Slovensku, kde prvá dáma Spojených štátov Jill Bidenová zavíta v rámci päťdňovej cesty do Európy. V rámci nej sa zastaví aj v Rumunsku.

Návšteva vojakov v Rumunsku

Po piatkovom prílete do Rumunska sa Bidenová má stretnúť s príslušníkmi americkej armády na leteckej základni pri mestečku Mihail Kogalniceanu neďaleko Čierneho mora.

V sobotu navštívi Bukurešť, kde sa stretne s vládnymi predstaviteľmi, zamestnancami veľvyslanectva USA, humanitárnymi pracovníkmi a pedagógmi, ktorí pomáhajú pri vyučovaní vysídlených ukrajinských detí.

Čaká ju aj stretnutie s vládou

Následne sa Bidenová presunie na Slovensko, aby sa stretla s pracovníkmi amerického veľvyslanectva v Bratislave. V nedeľu 8. mája pocestuje do Košíc a Vyšného Nemeckého, kde sa stretne s utečencami, humanitárnymi pracovníkmi a miestnymi Slovákmi podporujúcimi ukrajinské rodiny, ktoré hľadali útočisko na Slovensku.

S členmi slovenskej vlády sa Bidenová plánuje stretnúť v pondelok 9. mája, tesne pred návratom do USA.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojnoví utečenci na slovensko-ukrajinských hraniciach (fotografie)

Viac k témam: oficiálna návšteva, rusko-ukrajinský konflikt, Utečenci, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Jill Bidenová ohlásila cestu na Slovensko, na Deň matiek sa stretne s ukrajinskými utečencami © SITA Všetky práva vyhradené.

Slovenskí veterinárni lekári a vedci vyvinuli a otestovali účinnú liečbu babeziózy psov

Rusko vedie podľa Zelenského „vyhladzovaciu vojnu“ a dokazujú to ciele, na ktoré útočí (video)