Iba 3-ročná Ivanka zomrela v rozpálenom aute. Ako sa to mohlo stať a čo robila krátko pred tragédiou? Vyjadrila sa polícia, rodinní známi aj starosta

foto: infozona.sk

foto: infozona.sk

V pondelok 15. júla sa v obci Markušovce odohrala tragédia, ktorá zasiahla celé Slovensko. Trojročná Ivanka sa stratila rodičom z dohľadu a našli ju neskôr mŕtvu v rozpálenom aute. Napriek snahe rýchlej zdravotnej pomoci sa ju nepodarilo oživiť. Rodina aj miestni obyvatelia sú z udalosti v šoku. Teploty v ten deň presiahli 30 stupňov Celzia, čo mohlo prispieť k fatálnym následkom. Ako reagovali príbuzní a čo plánuje podniknúť polícia?

V pondelok popoludní sa trojročná Ivanka stratila z dohľadu svojich rodičov. Neskôr ju našli mŕtvu v rozpálenom aute pred jedným z rodinných domov. Napriek rýchlemu zásahu zdravotnej služby sa ju nepodarilo oživiť. “Včera ju hľadali. Ona sa skryla v aute v tom teple. Udusila sa a zomrela,” opísal nešťastnú udalosť rodinný príbuzný Adam.

foto: facebook.com

Polícia potvrdila smrť dievčatka a začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. “Popoludní došlo pred jedným z rodinných domov v dôsledku nedostatočnej starostlivosti zo strany rodičov k úmrtiu maloletej osoby, ktorá bola nájdená v zaparkovanom vozidle. Na miesto bola ihneď privolaná posádka rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá sa maloletú osobu snažila oživiť, no lekár už musel konštatovať exitus,” uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, Lenka Ivanová.

Ako na tragédiu reagovala rodina?

Pokračovanie článku nájdete na ďalšej strane

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.