Iba 13-roční chlapci našli v električke batoh s peniazmi. To, čo s nimi urobili, by mal urobiť každý! No urobil by si to, ak by išlo o túto sumu?

Česká republika žije príbehom, ktorý je inšpiráciou pre všetkých, deti, mladých i dospelých. Práve z deti by sme si niekedy mali brať príklad aj my, starší.

Dvaja 13-roční mladí školáci sa zachovali, ako by sa mal zachovať každý z nás. Na verejnosti našli batoh, v ktorom boli peniaze ale aj iné osobné veci neznámeho majiteľa. Bartolomej a Jáchim našli batoh v električke v hlavnom meste Českej republiky. Namiesto toho, aby peniaze spreneverili, kúpili si sladkosti či hry alebo ich tam nechali, zachovali sa ako správni občania a rozhodli sa batoh s peniazmi a ďalšími vecami vrátiť.

Školáci sa rozhodli batoh odniesť na najbližšiu stanicu mestskej polície v Prahe. Uviedla to mestská polícia Praha na facebooku.

Okrem peňazí boli v batohu aj potraviny, ktoré policajti zlikvidovali, aby predišli plesniveniu.

Podľa občianskeho zákonníka má nálezca v prípade nálezu nárok na desatinu ceny nálezu, ale v prípade, že stratená vec má pre vlastníka vyššiu hodnotu, môže nálezca požadovať nálezné podľa slušného uváženia.

Koľko peňazí chlapci našli a čo bude nasledovať ďalej, sa dozviete na ďalšej strane

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.