Ian McKellen spadol z javiska počas predstavenia, očakáva sa však jeho plné zotavenie

Z javiska spadol počas scény s princom Halom v podaní Toheeba Jimoha a Henrym Percym, ktorého stvárnil Samuel Edward-Cook.

18.6.2024 (SITA.sk) – Uznávaný anglický herec Ian McKellen v pondelok večer počas predstavenia spadol z javiska a hospitalizovali ho. Podľa hovorcu inscenácie v Noël Coward Theatre je 85-ročný umelec „v dobrej nálade“ po tom, ako sken podľa lekárov ukázal, že sa plne zotaví. Utorkové predstavenie zrušili, ale očakáva sa, že v stredu sa herec už vráti na scénu.

Predstaviteľ Gandalfa z filmovej trilógie Pán prsteňov (2001, 2002 a 2003) či Magneto z filmov o X-Menoch (2000, 2003, 2006, 2014) spadol z javiska počas inscenácie Player Kings, ktorá je adaptáciou hier o Henrichovi IV. od Williama Shakespearea. V predstavení, ktoré režíruje Robert Icke, stvárňuje Johna Falstaffa. Z javiska spadol počas scény s princom Halom v podaní Toheeba Jimoha a Henrym Percym, ktorého stvárnil Samuel Edward-Cook.

„Zdá sa, že sir Ian zakopol, keď sa presunul z pódia, aby sa aktívnejšie zúčastnil na scéne,” povedal jeden z divákov pre britskú tlačovú agentúru PA s tým, že to bol šok, keď spadol priamo pred publikum.

Hercovi pomohli zamestnanci divadla a dvaja lekári, ktorí boli v publiku, uviedlo divadlo vo vyhlásení. Divadlo následne evakuovali a predstavenie zrušili.

Viac k témam: Divadelné predstavenie, pád z javiska, Úraz
Zdroj: SITA.sk – Ian McKellen spadol z javiska počas predstavenia, očakáva sa však jeho plné zotavenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.