Hyenizmus na benefičnom koncerte? Stánkari mali zneužiť koncert na zárobok. Terezka (6) tak prišla o pomoc

Návštevníci, ktorí si kupovali drahé jedlo, verili, že peniaze pôjdu na pomoc Terezke. Avšak, pani v stánku s jedlom údajne rodine povedala, že peniaze si nechá. „suma 2.70 za 0,5 L piva. Aj tak sme nemali problém len v našej partií otočiť cca 25 pív. Všetko v myšlienke, že to je pre malú. Ak toto bola cena stánkarov, tak je to ich veľká hanba, že sa obohatili na jej úkor,”reaguje sklamane Peter.

Kvôli prístupu stánkarov tak podľa rodiny ich ročná snaha vyšla navnivoč. Vstupné na koncert bolo len symbolické, v hodnote 3 eur. „Nevyzbieralo sa ani dosť peňazí na tú kliniku, kde sme mali ísť teraz v júli,” uzavrela nešťastná rodina.

Pomoc pre Terezku

Terezka sa narodila ako zdravé dievčatko, no jej vývin sa okolo prvého roka začal spomaľovať. Nechodila samostatne, vyhýbala sa očnému kontaktu, nereagovala na svoje meno, hrala sa stereotypne a len so svojimi hračkami. V troch rokoch jej diagnostikovali detský autizmus. Prvý deň nástupu do materskej škôlky dostala dokonca epileptický záchvat. „Postupne sa pridali ďalšie diagnózy: ADHD, porucha reči, narušená komunikačná schopnosť, hyperaktivita, porucha vnímania, sústredenia, inkontinencia 3. stupňa, neverbálnosť,” uvádza rodina na webovej stránke, kde je uvedené aj číslo účtu, cez ktorý môžete dievčatku pomôcť.

Celá situácia je pre rodinu mimoriadne bolestivá, pretože každá získaná finančná pomoc mohla výrazne zlepšiť kvalitu života ich dcérky. Benefičný koncert mal byť príležitosťou, ako zabezpečiť potrebné prostriedky na liečbu, ktorá je plánovaná na júlový termín. Napriek všetkým prekážkam sa však rodina nevzdáva a ďalej bojuje za lepšiu budúcnosť pre Terezku.

Organizátori benefičného koncertu plánujú analyzovať celú situáciu a hľadať možnosti, ako zabrániť podobným incidentom v budúcnosti. Spoliehajú sa na podporu širokej verejnosti a veria, že spoločnými silami dokážu pomôcť Terezke.

V konečnom dôsledku, každý malý príspevok môže prispieť k veľkej zmene v živote tohto malého dievčatka a jej rodiny.