Hyenizmus na benefičnom koncerte? Stánkari mali zneužiť koncert na zárobok. Terezka (6) tak prišla o pomoc

Benefičný koncert pre ťažko chorú 6-ročnú Terezku v obci Cabaj – Čápor pri Nitre sa nevyvinul podľa očakávaní. Namiesto pomoci pre choré dievčatko sa stánkari, ktorí mali zabezpečiť občerstvenie, podľa rodičov snažili len o vlastný zisk, čo výrazne ovplyvnilo výsledok celej akcie a aj celkový dojem z nej. Ako sa mohlo stať, že snaha rodičov pomôcť vlastnému dieťaťu bola zneužitá na obohatenie iných? Aký bol skutočný dopad tejto nepríjemnej situácie na rodinu a samotnú Terezku?

Podujatie sa konalo v sobotu 18. mája o 10:00 hodine, no už od rána sa začali objavovať komplikácie so stánkarmi, ktorí mali zabezpečiť jedlo a nápoje. Stánkari meškali, a ako uviedol Terezkin otec pre portál nitrak.sk, pani so stánkom s jedlom dorazila desať minút pred začiatkom prvého vystúpenia. Dokončenie príprav trvalo až do popoludnia, pričom návštevníci museli čakať na jedlo a pitie. Guláš bol pripravený až okolo jedenástej večer a prvé pivo načapovali až o jednej popoludní.

Jedlo bolo navyše veľmi obmedzené, ponúkali len klobásu, hotdog a kebab. Návštevníci očakávali fazuľovicu, segedínsky guláš, popcorn, langoše, šišky a palacinky, ktoré však neboli dostupné. „Takto pokazený benefičný koncert sme ešte nezažili. A toto už bol tretí ročník, takže mal byť ešte lepší,” uviedli rodičia. Vysoké ceny jedla boli ďalšou prekážkou. Za klobásu si pýtali 8€ a hranolky stáli 5€. „Ľudí sme museli chodiť upokojovať a hovoriť im, že už onedlho sa dočkajú jedla a pitia. Ale aj tak mnoho z nich odišlo,” dodali sklamaní rodičia.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane