Správy

Hrozná tragédia na stavbe: Otec troch detí Dávid (†33) prišiel o život v práci hroznou smrťou. Starosta vyzýva na pomoc rodine

Podľa dostupných informácií bol Dávid milujúcim manželom a otcom troch malých detí. Starosta obce Ľubotín Ján Harčarik vyzýva k podpore pozostalých. “Bol to pracovitý a zodpovedný človek, milujúci manžel a otec, syn, brat, vnuk a skvelý priateľ. Naša prosba smeruje k vám hlavne kvôli týmto trom deťom, ktoré náhle prišli o svojho otca,” uviedol Harčarik. Rodina zostala na všetko sama a nevie, ako ďalej. “Je dôležité, aby táto rodina vedela, že nie je sama. Nedovoľme im pocítiť samotu a strach z budúcnosti. Ukážme im, že na nich myslíme a sme pripravení pomôcť. Založili sme transparentný účet, kam možno zasielať finančnú pomoc,” dodal starosta.

foto: facebook.com

Spoločenská podpora a solidarita

V tomto prípade komunita reagovala rýchlo a so súcitom, čo ukazuje, aké dôležité je v ťažkých chvíľach držať spolu a pomáhať si navzájom. Zbierky a transparentné účty sa stali efektívnym spôsobom, ako mobilizovať verejnosť a poskytnúť okamžitú pomoc tým, ktorí ju potrebujú. Výzvy na finančnú pomoc sú často sprevádzané osobnými príbehmi a spomienkami na zosnulých, čo dodáva týmto iniciatívam ľudský rozmer a zvyšuje ochotu ľudí prispieť.

Dávidova tragédia je smutnou pripomienkou toho, aké riziká prinášajú stavebné práce a aké dôležité je zabezpečenie bezpečnosti na pracovisku. V tomto prípade sa však spoločnosť spojila, aby podporila pozostalých a pomohla im prekonať túto ťažkú situáciu. Solidarita a súcit sú kľúčovými hodnotami, ktoré umožňujú prežiť aj najťažšie chvíle.

Založenie transparentného účtu na pomoc Dávidovej rodine je len jedným z mnohých príkladov, ako môže komunita reagovať na tragédie a ukázať, že nikto nie je sám.

Číslo transparentného účtu: SK94 0200 0000 0049 9733 4659

Page: 1 2

Marko Martinovič

Recent Posts

Tenisová dvojhra žien pokračuje na Wibledone bez svetovej jednotky Swiatekovej, nestačila na Putincevovú

Dvadsaťdeväťročná moskovská rodáčka síce prehrala prvý set 3:6.

5 hodín ago

Joe Biden sa znova pomýlil. Vyhlásil, že je prvou viceprezidentkou a prvou černoškou v Bielom dome. Tlak na jeho odstúpenie rastie

Prezident Spojených štátov Joe Biden opäť spôsobil zmätok verejnosti, keď v rozhovore zmätene hovoril o…

6 hodín ago

Vo Francúzsku hlasujú v druhom kole parlamentných volieb, vyhrať môže pravicové združenie Marine Le Penovej

O predčasných voľbách rozhodol francúzsky prezident Emmanuel Macron.

6 hodín ago

Na Slovensku je pre firmy lacnejšie porušovať GDPR, než ho podľa advokáta dodržiavať

Advokát tvrdí, že aktuálne je spoločenské nazeranie na GDPR nastavené tak, že ide o byrokratickú prekážku…

9 hodín ago