Hrozná tragédia na stavbe: Otec troch detí Dávid (†33) prišiel o život v práci hroznou smrťou. Starosta vyzýva na pomoc rodine

foto: facebook.com, infozona.sk

foto: facebook.com, infozona.sk

Na stavbe budúcej Stanice technickej kontroly v Chotíne pri Komárne došlo 19. júna k tragédii, pri ktorej zahynul otec troch detí, tridsaťtriročný Dávid. Firma z východného Slovenska, ktorá na stavbe pracovala, utrpela nehodu, keď z teleskopického manipulátora spadli takmer tonové stenové panely a privalili Dávida. Ako informoval server noviny.sk, panely vážiace 875 kilogramov boli v čase nehody presúvané inou osobou. “Stroj obsluhovala iná fyzická osoba, ktorá práve manipulovala so stenovými panelmi,” uviedol Martin Mada, riaditeľ Inšpektorátu práce v Nitre. Napriek rýchlemu zásahu záchranárov, vrátane leteckej služby, Dávidovi už nebolo pomoci.

Tragédie ako táto, žiaľ, nie sú na stavbách neobvyklé. Podľa štatistík Inšpektorátu práce dochádza každoročne na stavbách k desiatkam vážnych nehôd, ktoré často končia fatálne. Pracovníci stavebných firiem sa denne vystavujú riziku zranenia či smrti, a preto je dôležité, aby boli dodržiavané všetky bezpečnostné opatrenia.

Rodina pozostalého teraz čelí obrovskej emocionálnej a finančnej záťaži. Strata hlavného živiteľa rodiny je pre mnoho rodín devastujúca. Preto sú výzvy k finančnej pomoci a solidárnym akciám často jedinou možnosťou, ako rodinám v takýchto situáciách pomôcť prekonať najťažšie obdobie.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane