Slovensko podporuje členstvo Ukrajiny v Únii, podľa Fica by mala vstúpiť hneď po splnení podmienok (video+foto)

Na pôde rezortu diplomacie v Bratislave to povedal slovenský premiér Robert Fico.

2.5.2024 (SITA.sk) –

Ukrajina by mala byť súčasťou Európskej únie, ale mali by byť v tejto súvislosti uskutočnené aj rýchle a konkrétne kroky. Počas štvrtkovej medzinárodnej konferencie „20 rokov členstva Slovenska v EÚ – výzvy a príležitosti“ na pôde rezortu diplomacie v Bratislave to povedal slovenský premiér Robert Fico.

„Akonáhle Ukrajina splní podmienky, mala by byť prijatá. Bude to trvať roky. V praktických rokovaniach bude veľké množstvo problémov a bude o nich treba dlho diskutovať. Pozrite sa, čo sa deje pri balkánskych krajinách (a ich snahách o vstup, pozn. red.). Mali by sme im dať podstatne väčšiu perspektívu členstva v EÚ ako doteraz,“ povedal Fico.

Aj minister zahraničných vecí Juraj Blanár poznamenal, že Slovensko chce podporiť integráciu tých krajín, ktoré pre členstvo v EÚ vyvíjajú maximálne úsilie.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Či už sú to krajiny západného Balkánu, Ukrajina alebo Moldavsko, chceme spoločne pracovať na podpore ich integrácie,“ skonštatoval Blanár.

Zobraziť fotogalériu k článku:
20 rokov členstva Slovenska v EÚ (fotografie)

Viac k témam: členstvo v Európskej únii, Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Predseda strany Smer-SD, Premiér Slovenskej republiky, rusko-ukrajinský konflikt, ukrajinské členstvo v EÚ
Zdroj: SITA.sk – Slovensko podporuje členstvo Ukrajiny v Únii, podľa Fica by mala vstúpiť hneď po splnení podmienok (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.