in ,

Heger: Referendum bola drahá predvolebná kampaň Fica za štátne peniaze, účasť na ňom nesmieme podceňovať

22.1.2023 (Webnoviny.sk) – Dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) na sociálnej sieti uviedol, že referendum bola drahá predvolebná kampaň Roberta Fica (Smer-SD) za štátne peniaze.

„Výsledky referenda nám ukázali len to, čo sme už vedeli. Okrem toho však referendum prinieslo iné, oveľa dôležitejšie poznanie. Účasť na ňom nesmieme podceňovať,” napísal Heger.

Výsledky referenda 2023 o zmene ústavy

Premiér dodal, že je čas na politikov demokratických strán, aby pre slovenských občanov priniesli atraktívnu ponuku a získali si do parlamentných volieb ich podporu. „Misia ťažká, ale nie nemožná,” uzavrel Heger.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Referendum 2023 o zmene ústavy (fotografie)

Referendum o zmene ústavy, ktorá mala zabezpečiť možnosť predčasných volieb, je neplatné. Ako na nedeľňajšej tlačovej konferencii potvrdil predseda Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Ladislav Orosz, hlasovania sa zúčastnilo 27,25 percenta oprávnených voličov, teda 1 193 198 osôb.

Viac o téme: Referendum o zmene ústavy

Na úspech však bola potrebná účasť viac ako 50 percent voličov. Oprávnených voličov bolo podľa Orosza spolu 3 184 367. Za zmenu ústavy podľa výsledkov referenda hlasovalo 97,51 percenta zúčastnených. Proti, naopak, bolo 1,54 percenta. Zvyšných 0,93 hlasov bolo neplatných.

Viac k témam: Referendum 2023 o zmene ústavy
Zdroj: Webnoviny.sk – Heger: Referendum bola drahá predvolebná kampaň Fica za štátne peniaze, účasť na ňom nesmieme podceňovať © SITA Všetky práva vyhradené.

Shiffrinová v talianskej Cortine d’Ampezzo neuspela ani na tretí pokus, ďalšia šanca na historický zápis príde v Kronplatzi

Dánsky protiislamský aktivista spálil v Štokholme pred tureckou ambasádou Korán, v Turecku sa konajú protesty