in ,

Heger pochválil svoju prácu na tom, aby sa Ukrajina priblížila k EÚ. Stálo ho to veľa stretnutí a telefonátov

19.6.2022 (Webnoviny.sk) – Európska komisia vydala v piatok 17. júna odporúčanie pre Ukrajinu na vstup do Európskej únie (EÚ). Podľa premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) ide o dobré správy pre celú Európu, pričom zdôrazňuje, že diplomatické úsilie Slovenska sa vypláca. Bolo totiž na čele európskeho pelotónu, pretože sme si uvedomovali, že ukrajinský ľud potrebuje v ťažkých časoch svetlo na konci vojnového tunela. Informuje o tom Heger na sociálnej sieti

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Pripravili sme náčrt krokov, ako by malo ukrajinské približovanie sa k EÚ vyzerať. Uskutočnil som veľa stretnutí a telefonátov s premiérmi a premiérkami i prezidentmi, aby som predstavil a vysvetlil našu víziu. Hovoril som o tom, že na členstve Ukrajiny v EÚ získame všetci. Viac bezpečnosti, ale aj viac ekonomických príležitostí, ktoré prinesú hospodársky rozvoj. A zvlášť to platí pre Slovensko, keďže susedíme s Ukrajinou,” uviedol premiér.

Ukrajina ako demokratický sused je pre slovenskú prítomnosť aj budúcnosť výhrou. „Môžem to teda zhrnúť, v Európskej únii sa nám darí rozptyľovať obavy a nahrádzať ich solidaritou,” uzavrel Heger.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia, Vstup Ukrajiny do EÚ
Zdroj: Webnoviny.sk – Heger pochválil svoju prácu na tom, aby sa Ukrajina priblížila k EÚ. Stálo ho to veľa stretnutí a telefonátov © SITA Všetky práva vyhradené.

Vo Francúzsku sa koná druhé kolo volieb. Macronova koalícia by chcela väčšinu, no o kreslá bojuje i Mélenchon

Počet dôchodcov na Slovensku medziročne vzrástol, významnejší pokles však nastal pri invalidných penziách