in ,

Generálmajor Kovács odchádza po 37 rokoch do výslužby, prezidentka Čaputová sa mu poďakovala za skvelú službu pre Slovensko

3.5.2022 (Webnoviny.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová sa v utorok oficiálne rozlúčila s generálmajorom Štefanom Kovácsom, ktorý odchádza po 37 rokoch vojenskej kariéry do výslužby.

Skúsený profesionál odchádza do dôchodku

Hlava štátu sa generálmajorovi poďakovala za jeho pôsobenie a doplnila, že do výslužby môže odísť s pocitom spokojnosti a dobre vykonanej práce.

„Osobne ma neteší, že naše ozbrojené sily opúšťa tak skúsený a pracovitý profesionál. Na druhej strane však verím, že bohatá a úspešná dráha profesionálneho vojaka bude inšpirovať ďalších Vašich kolegov a nasledovníkov,“ povedala v príhovore.

Zastrešoval množstvo významných operácií

Čaputová doplnila, že generálmajor Kovács svojimi vysokými kvalitami a ľudským prístupom odviedol skvelú službu pre Slovensko a pre bezpečnosť jeho občanov.

Kovács svoju vojenskú kariéru zavŕšil vo funkcii zástupcu náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR (OS SR). Predtým sa podieľal aj na velení viacerých významných operácií, napríklad pri evakuácii z Afganistanu či pri pomoci OS SR počas pandémie koronavírusu.

Viac k témam: Dôchodok, Kariéra
Zdroj: Webnoviny.sk – Generálmajor Kovács odchádza po 37 rokoch do výslužby, prezidentka Čaputová sa mu poďakovala za skvelú službu pre Slovensko © SITA Všetky práva vyhradené.

Výtržníci sa vyhrážali vodičovi električky zabitím, musel sa zamknúť v kabíne

Veľkokapacitné centrum pre utečencov z Ukrajiny v Humennom prejde do pohotovostného režimu