Ficova vláda sa odškodnením pozostalých po Krivočenkovi vysmieva ostatným obetiam COVID-19, tvrdí Remišová

Fico podľa Remišovej napĺňa svoje slová, keď sľuboval, že z obetí spraví páchateľov a z páchateľov spraví obete.

10.7.2024 (SITA.sk) – Vláda Roberta Fica sa odškodnením pozostalých po advokátovi Ľubomírovi Krivočenkovi vysmieva ostatným obetiam pandémie ochorenia COVID-19 a ich rodinám.

V reakcii na stredajšie rozhodnutie kabinetu to skonštatovala opozičná poslankyňa Veronika Remišová (klub Slovensko).

Ukážka arogancie

Ešte viac sa podľa nej vláda vysmieva ľuďom, ktorí zomierajú na liečiteľné ochorenia pre katastrofálny stav zdravotníctva, na ktoré súčasná vládna koalícia zvysoka kašle.

Odškodniť jediného človeka, ktorý navyše zomrel vo väzení na COVID, podobne ako milióny ľudí na celom svete a bol navyše obvinený v kauze Dobytkár, je ukážkou arogancie voči všetkým obyvateľom Slovenska,” povedala Remišová.

Zároveň poukázala na to, že vláda odškodnila oveľa menšou sumou rodiny hasičov, z ktorých jeden mal tri malé deti, ktorí pomáhali pri odstraňovaní dopravnej nehody. Rovnako vláda podľa poslankyne odškodnila oveľa menšou sumou rodiny obetí vlakového nešťastia, kde zrejme zásadným spôsobom zlyhal štát.

Výsmech všetkým ľuďom na Slovensku

Predseda vlády Robert Fico podľa Remišovej v tejto súvislosti napĺňa slová, ktoré zazneli na poľovníckej chate, keď sľuboval, že z obetí spraví páchateľov a z páchateľov spraví obete a bude ich odškodňovať za akože porušovanie ich ľudských práv.

Odškodňovať obvinených v kauze Dobytkár, v ktorej ide o korupciu nevídaných rozmerov pri agrodotáciach, je výsmech všetkým ľuďom na Slovensku,” dodala opozičná poslankyňa.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), kauza Dobytkár, pandémia Covid-19, Predseda vlády
Zdroj: SITA.sk – Ficova vláda sa odškodnením pozostalých po Krivočenkovi vysmieva ostatným obetiam COVID-19, tvrdí Remišová © SITA Všetky práva vyhradené.