in ,

Fico: Slovensko horí ako Ríšsky snem v roku 1933 a nikto s tým nechce nič robiť (video)

14.3.2023 (SITA.sk) – Strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) vyzýva prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby vymenovala úradnícku vládu a urobila všetko preto, aby predčasné voľby boli začiatkom júla, a nie až 30. septembra.

Memorandum o zlepšení zdravotníctva

„Slovensko horí ako Ríšsky snem v roku 1933 a nikto s tým nechce nič robiť. My sme stále pripravení rokovať s pani prezidentkou o úradníckou vláde,” povedal Robert Fico na utorňajšom brífingu.

Zopakoval, že jediným východiskom pre Slovensko sú predčasné voľby v čo najskoršom možnom termíne, inak budeme svedkom hochštaplerstva, aké predviedol premiér Eduard Heger, keď podpísal Memorandum o zlepšení systému zdravotníctva 2022 a teraz priznal, že ho nečítal.

Novelizácia Trestného zákona

Fico upozornil na to, že mnohí zostali zaskočení návrhom, aby riaditelia nemocníc mohli byť potrestaní až 15 rokmi väzenia v prípade, ak nezabezpečia dostatočný počet lekárov a sestier. Priamo v texte memoranda je pritom napísané, že vláda sa zaväzuje predložiť takúto novelizáciu Trestného zákona.

„Je tam trestná sadzba aj termín. Prílohu memoranda tvorí samotná novelizácia Trestného zákona, ktorú dnes, hoc s nevôľou, predložil minister spravodlivosti,” poukázal Fico. Dodal, že nevie, ako sa z toho chce teraz vláda vykrútiť, pretože lekárski a zdravotnícki odborári trvajú na tom, aby bolo memorandum naplnené aj v tejto časti.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Novela Trestného zákona, Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predseda strany Smer-SD, Prezidentka SR, Trestný zákon, Úradnícka vláda
Zdroj: SITA.sk – Fico: Slovensko horí ako Ríšsky snem v roku 1933 a nikto s tým nechce nič robiť (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

V petržalskom byte našli postreleného muža, zraneniam počas prevozu do nemocnice podľahol

Zomrela atletická legenda, Richard Fosbury sa na OH v Mexico City ako prvý prezentoval štýlom flop