in ,

Fico a Smer stoja za Kažimírom, špeciálnej prokuratúre nič nevychádza a primitívna obžaloba na súde vyhorí ako fakľa

13.4.2023 (SITA.sk) – Strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) stojí za guvernérom Národnej banky Slovenska (NBS) Petrom Kažimíra. Podľa Smeru-SD je typickou obeťou zneužívania trestného práva na politické účely.

Útoky proti Smeru

Ako ďalej napísal predseda Smeru-SD Robert Fico na sociálnej sieti, vecne je celá jeho obžaloba vykonštruovaná a postavená na výmysloch udavača bývalého šéfa Finančnej správy SR Františka Imreczeho. Strana taktiež vyjadrila presvedčenie, že guvernér NBS nepodľahne mediálnemu a politickému lynču a bezdôvodne nerezignuje.

Odsúdenie Petra Kažimíra bez hlavného pojednávania je len primitívnym pokusom dať médiám titulok a dôvod na útoky proti Smeru-SD. Tento pokus dopadne ako všetky ostatné – fiaskom. Peter Kažimír sa politicky aj ľudsky so Smerom-SD rozišiel už v roku 2018,” uviedol Fico.

Fiasko špeciálnej prokuratúry

Dodal, že špeciálnej prokuratúre nič nevychádza, podľa Fica utrpela fiasko vo všetkých pokusoch zatvoriť opozíciu. „Dohodla si aspoň takúto primitívnosť, hoci vie, že obžaloba Petra Kažimíra je neudržateľná a na hlavnom pojednávaní, ktoré bude musieť byť po podaní opravného prostriedku nariadené o niekoľko mesiacov, opäť vyhorí ako fakľa,” tvrdí predseda Smeru-SD.

Strana zároveň očakávala, že „škandalózne neprávoplatné odsúdenie” guvernéra NBS a jedného z hlavných zakladateľov strany Hlas – sociálna demokracia, a bez hlavného pojednávania, vyvolá prudkú reakciu vedenia Hlasu-SD. „Predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini však ako obyčajne mlčí. Boj za priateľov a kolegov nepatrí do jeho výbavy,” dodal Fico.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Guvernér Národnej banky Slovenska (NBS), Predseda strany Smer-SD
Zdroj: SITA.sk – Fico a Smer stoja za Kažimírom, špeciálnej prokuratúre nič nevychádza a primitívna obžaloba na súde vyhorí ako fakľa © SITA Všetky práva vyhradené.

Najťažšie boje na Ukrajine naďalej zúria v Bachmute, Rusi tam nemôžu dosiahnuť svoje ciele

Zomrela módna návrhárka Mary Quantová, ktorá preslávila sexi minisukne