Categories: SlovenskoSprávy

Exsiskár Tóth opäť vypovedá na NAKA, vyšetrovatelia sa zrejme zaujímajú o kauzu Očistec

18.5.2021 (Webnoviny.sk) – Vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) začali dopoludnia výsluch bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby Petra Tótha. Informovala o tom televízia Joj na svojom spravodajskom webe Noviny.sk. Vypovedať má v kauze Očistec.

Vypočúvali aj iného svedka

Ako uviedli, výsluch Petra Tótha zrejme súvisí s opakovaním niektorých výsluchov po tom, ako v prípade stíhaných policajných funkcionárov, ale aj obvineného špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika boli niektoré osoby vyčlenené na samostatné konanie. K čomu konkrétne prišiel Tóth vypovedať, zatiaľ nie je známe.

Okrem výsluchu Petra Tótha vykonáva NAKA v utorok aj výsluch iného svedka. Má ísť o prípad obvineného Dušana Kováčika. Ten je stíhaný s podnikateľom Petrom Koščom, ktorý sa trestnému konaniu vyhýba pobytom v zahraničí. Ide o muža so silným vplyvom v Slovenskej informačnej službe, kde je známy pod prezývkou “Pán X”. Dvojica je stíhaná za korupciu.

Prítomní sú len advokáti

Podľa informácií TV JOJ uskutočňuje NAKA aj ďalší výsluch v prípade obvineného veľkopodnikateľa Zoroslava Kollára, stíhaného exriaditeľa Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovíta Makóa a bývalého vysokopostaveného člena bratislavskej zločineckej skupiny Piťovci, Tomáša Rajeckého.

Trojica s ďalšími komplicmi je obvinená v prípade výroby a distribúcie ilegálnych cigariet a uplácania daňových kriminalistov podsvetím. Na spomínaných konaniach sa priamo obvinení nezúčastňujú, pri výsluchoch svedkov sú prítomní len advokáti.

Viac k témam: akcia “Očistec”
Zdroj: Webnoviny.sk – Exsiskár Tóth opäť vypovedá na NAKA, vyšetrovatelia sa zrejme zaujímajú o kauzu Očistec © SITA Všetky práva vyhradené.

Marko Martinovič

Recent Posts

Brankár Dominik Greif je údajne v hľadáčiku netopierov z Valencie, ale záujem o neho majú viaceré popredné európske kluby

Pozíciu brankárskej jednotky vo Valencii aktuálne plní 23-ročný gruzínsky reprezentant Giorgi Mamardašvili. Viac

16 minút ago

Slovensko je pre zahraničných pracovníkov nezaujímavé, na prvom mieste sa umiestnila Austrália

Ľudia sa sťahujú do zahraničia predovšetkým z pracovných a finančných dôvodov. Viac

16 minút ago

Už žiadne predavačky! Sieť potravín chystá novinku. Pripravte sa, že budete nakupovať a platiť úplne inak

Niektorí Slováci ešte len zvykajú na platby na samoobslužných pokladniach, no obľúbený maloobchodný reťazec COOP…

16 minút ago

Oheň pre OH 2024 je vo francúzskych rukách, pochodeň prevzal šéf parížskych hier Tony Estanquet (foto)

Oheň bude na francúzske územie prevezený historickou loďou Belem z 19. storočia. Viac

13 hodín ago