in ,

Dokedy má zmysel čakať na súhlas parlamentu o vydaní Fica na väzobné stíhanie? Lipšicova prokuratúra je skúpa na slovo

2.5.2022 (Webnoviny.sk) – Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) nebude komentovať, či bude naďalej trvať na žiadosti o súhlase parlamentu s väzbou poslanca Roberta Fica (Smer-SD). Pre agentúru SITA to povedala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky Jana Tökölyová.

Problémom by mohlo byť, že parlamentná rozprava sa predlžuje a keďže má byť prípadná väzba pre šéfa Smeru časovo limitovaná, dokedy má teda zmysel, aby parlament o súhlase s väzbou rozhodol.

Parlament od štvrtka (28. apríla) rokuje o súhlase s väzbou šéfa strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD). V diskusii vystupujú hlavne poslanci Smeru-SD a sporadicky zo strany Hlas-sociálna demokracia (Hlas-SD).

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v rámci akcie Súmrak obvinil Roberta Fica, exministra vnútra Roberta Kaliňáka, Norberta Bödöra a Tibora Gašpara pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. Fico a Kaliňák sú zároveň obvinení zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Viac k témam: kauza Súmrak, Obvinenie Roberta Fica a Roberta Kaliňáka, Väzobné stíhanie, Zločinecká skupina
Zdroj: Webnoviny.sk – Dokedy má zmysel čakať na súhlas parlamentu o vydaní Fica na väzobné stíhanie? Lipšicova prokuratúra je skúpa na slovo © SITA Všetky práva vyhradené.

Pizza Ristorante relaunch: Veľké veci začínajú malými zmenami

Marian Kotleba bude naďalej šéfovať ĽSNS, na sneme strany získal jednohlasnú podporu delegátov