Dobrovoľníci z MetLife už po štvrtý raz vysadili nové stromy a kríky

Rekordný počet a to viac ako 30 dobrovoľníkov z poisťovne MetLife sa opätovne podieľali v polovici marca na sadení stromčekov a kríkov v obci Slovenský Grob, v časti Malý raj – Ekopark.

26.3.2024 (SITA.sk) – Rekordný počet a to viac ako 30 dobrovoľníkov z poisťovne MetLife sa opätovne podieľali v polovici marca na sadení stromčekov a kríkov v obci Slovenský Grob, v časti Malý raj – Ekopark. Dobrovoľníci tentoraz vysadili dovedna 155 rôznych ovocných aj neovocných stromov a kríkov, ktoré skrášlia časť tejto obce.

“Stromy sú významnou zložkou ekosystému. Sú dôležité v boji proti klimatickým zmenám, ochladzujú prostredie, absorbujú oxid uhličitý a uvoľňujú kyslík, zabraňujú erózii pôdy. Sú pestované pre ich plody, estetickú funkciu alebo pre tvorbu dreva. Sme veľmi radi, že výsadba stromov sa u nás stáva už tradíciou, čím postupne pomáhame prírode, súčasným aj budúcim generáciám,” vysvetlila dobrovoľníčka a vedúca sekcie CSR MetLife Zuzana Žgančíková.

Ako ďalej priblížila, aktivita sa uskutočnila 14. marca za účasti 32. dobrovoľníkov z MetLife. “Počasie nám k výsadbe prialo, bolo príjemne a slnečno. Za spoluprácu ďakujeme občianskemu združeniu Sadime stromy a obci Slovenský Grob,” uviedla Žgančíková s tým, že s výsadbou stromčekov plánuje poisťovňa pokračovať aj v budúcnosti.

Dobrovoľníctvo spojené s trvalou udržateľnosťou je jednou z hlavných priorít životnej poisťovne MetLife. Išlo v poradí o štvrtú etapu výsadby stromov v rámci Slovenska. Prvé tri sadiace akcie, ktoré sa uskutočnili v novembri 2022, v apríli a opätovne v novembri 2023, boli smerované na zazelenenie cyklotrasy v katastri obce Veľký Biel. Počas obdobia jedného roka tak MetLife prostredníctvom svojich dobrovoľníkov, spolupráce s obcou a občianskym združením vysadili len v tejto lokalite viac ako 500 stromov.

MetLife týmito aktivitami prispieva ku globálnemu záväzku v oblasti trvalej udržateľnosti, pretože malé kroky vedú k veľkému dopadu. “Po celom svete a teda aj na Slovensku sa zamestnanci MetLife dobrovoľne pripájajú k rôznym ekologickým a filantropickým aktivitám,” dodala Žgančíková.

MetLife na Slovensku

MetLife pôsobí na Slovensku od roku 1995. Spoločnosť poskytuje široké spektrum produktov životného a úrazového poistenia. Spoločnosť sa stala synonymom finančnej istoty a profesionalizmu. Aktuálne má na Slovensku viac ako 450 000 klientov.

O spoločnosti MetLife

MetLife, Inc. (NYSE: MET) je prostredníctvom pridružených a dcérskych spoločností (“MetLife”) jednou z popredných svetových spoločností poskytujúcich finančné služby v oblastiach poistenia, anuít, zamestnaneckých benefitov a správy aktív, aby pomohli individuálnym a firemným zákazníkom vytvoriť istejšiu budúcnosť. Spoločnosť MetLife bola založená v roku 1868, svoju činnosť vykonáva vo viac ako 40 krajinách a má popredné postavenie na trhu v USA, Japonsku, Latinskej Amerike, Ázii, Európe a na Strednom východe. Viac informácií nájdete na stránke www.metlife.com, www.metlife.sk.

Informačný servis

Viac k témam: PR, Výsadba stromov
Zdroj: SITA.sk – Dobrovoľníci z MetLife už po štvrtý raz vysadili nové stromy a kríky © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.