Categories: SlovenskoSprávy

Do europarlamentu chcú ísť aj Matovič, Galko a Mikulec. Hnutie Slovensko a Za ľudí predstavili kandidátku (video)

13.3.2024 (SITA.sk) – Hnutie Slovensko ide do volieb do Európskeho parlamentu v spoločnej koalícii so stranou Za ľudí. Sloganom ich predvolebnej kampane bude „Čestne za vás, na Slovensku aj v Bruseli.” Kandidátku hnutia povedie súčasný europoslanec Peter Pollák. „My jednoducho za Rómami stojíme,” povedal Igor Matovič s poukazom na to, že Peter Pollák zastupuje v europarlamente aj slovenských Rómov.

Na kandidátke sú aj Mikulec a Galko

Na druhom mieste je exminister vnútra Roman Mikulec a trojkou je predseda poslaneckého klubu Michal Šipoš. Na poslednom, 15. mieste kandidátky je predseda hnutia Igor Matovič a na 14. mieste je predseda hnutia NOVA Gábor Grendel.

Ďalej nasledujú poslanci Ľubomír Galko a Július Jakab, bývalá poslankyňa Anna Andrejuvová, psychologička a asistentka poslanca Mareka Krajčího Mária Benová a hovorca hnutia Matúš Bystriansky. Na 6. mieste je Milan Vetrák.

Protipól kandidátky Smeru, Hlasu a SNS

Štyri miesta na kandidátke má na základe koaličnej dohody strana Za ľudí. Kandidátmi tejto strany sú vysokoškolská pedagogička a ekonómka Pavlína Srovnalíková, historik Patrik Dubovský, ekonóm, audítor a poslanec mesta Košice Patrik Kohút a docent Ekonomickej fakulty, poslanec mesta Košice a bývalý medzinárodný futbalový rozhodca FIFA Erik Weiss.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Naša kandidátke je protipólom kandidátky Smeru, Hlasu, alebo SNS, kde sú združení podvodníci, klamári a konšpirátori,” povedala šéfka Za ľudí Veronika Remišová. Matovič zdôraznil, že politiku v Bruseli chcú robiť rovnako ako na Slovensku, teda protikorupčne, protimafiánsky a zároveň aj proeurópsky.

„My nie sme tí, ktorí by chceli Slovensko vytrhnúť z európskeho domu a uvrhnúť ho niekam do nejakého ruského spoločenstva národov, to je história a urobíme všetko pre to, aby sa to nezopakovalo,” povedal Matovič.

Zdôraznil, že chcú byť „hlasom normálnosti“ v Európskej únii. „Keď sa pozrieme, kto kandiduje, sú to najmä samé extrémy. Konšpirátori a antivaxeri mali posledné roky raj a budú sa snažiť, aby od svojich ovečiek získali hlasy aj do Európskeho parlamentu,” dodal Matovič, ktorý za extrémistov považuje okrem konšpirátorov a fašistov aj progresívcov.

Viac k témam: Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024
Zdroj: SITA.sk – Do europarlamentu chcú ísť aj Matovič, Galko a Mikulec. Hnutie Slovensko a Za ľudí predstavili kandidátku (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Post predsedu parlamentu patrí Hlasu, Tomáš apeluje na dodržiavanie koaličnej dohody (video)

Voľba predsedu parlamentu závisí od výsledku eurovolieb. Viac

26 minút ago

Blanárovo ministerstvo chce realizovať kampaň, ktorá zefektívni ochranu detí a mládeže v zahraničí

Rozhodnutie žiť v zahraničí znamená dodržiavať zákony danej krajiny. Viac

1 hodinu ago

Slováci v prípravnom zápase pred MS v hokeji 2024 dostali od Nemcov historickú „sedmičku“

V aktuálnej sezóne obaja súperi absolvovali už štvrtý vzájomný duel a prvýkrát sa z úspechu…

12 hodín ago

USA a Británia uvalili pre útok proti Izraelu nové sankcie na Irán, majú zasiahnuť výrobu dronov

Teherán vyhlásil, že svoj útok z 13. apríla vykonal v odvete za údajný izraelský úder…

14 hodín ago