Nové informácie o prípade krutého žartu žiakov. Dievča, ktoré vypilo SAVO, bolo vyšetrené v detskej fakultnej nemocnici. K prípadu sa vyjadrilo mesto aj riaditeľka

Podľa informácií portálu TVnoviny.sk mal niekto šiestačke naliať do fľaše s vodou Savo, známy dezinfekčný prípravok, ktorý pri užití citlivým jedincom môže dôjsť k silnej reakcii, ktorá môže skončiť až udusením. Dievča následne tekutinu vypilo.

Incident sa mal stať na základnej škole v Banskej Bystrici na sídlisku Sásová. Týmto nemiestnym spôsobom si mali žiaci vystrelili zo svojej spolužiačky, ktorá aktuálne navštevuje šiestu triedu. Tento úbohý a nebezpečný žart však jej spolužiakom nevyšiel a dievča skončilo na ošetrení v nemocnici. 

Tento “žart” spáchali žiaci počas hodiny telesnej výchovy.

„Školáčka mala skončiť v nemocnici na ošetrení. Známi z jej okolia údajne spomínajú šikanu na škole, ktorej má byť dievča dlhodobo vystavené,“ dodal portál TVnoviny.

 

Mesto Banska Bystrica poskytlo stanovisko

Svetlo do prípadu prinieslo mesto Banska Bystrica, ktoré sa vyjadrilo na sociálnej sieti facebook. Podľa stanoviska išli žiaci šiesteho ročníka zo ZŠ Pieninská späť do triedy na ďalšie vyučovanie. Jedno z dievčat bolo smädné a chcelo sa napiť vojdy z vlastnej fľaše. Obsah tekutiny však vypľulo na dlážku. Následne triedna učiteľka šiestakov, po príchode do triedy, fľašu otvorila a zacítila v nej SAVO.

Mesto v stanovisku dodáva, že nie je známe, odkiaľ SAVO pochádzalo, nakoľko žiaci nemajú k čistiacim prostriedkom, ktoré sa používajú na upratovanie, prístup. Sú uzamknuté v miestnostiach, kam sa deti nedostanú.

Následne riaditeľka ZŠ Pieninská kontaktovala Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby. Podľa pokynov zdravotníkov bola žiačke poskytnutá prvá pomoc. Dievča bolo po príchode zdravotnej služby prevezené na vyšetrenie do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v B. Bystrici. Podľa vyjadrení od rodiča, ktoré boli škole poskytnuté, sliznice nosa a ústnej dutiny nemala žiačka poškodené.

Bolo dieťa dlhodobo šikanované?

viac sa dočítate na ďalšej strane článku