Danko nechápe návštevu polície u Huliaka a šikanu voči Tarabovi (video)

Uistil tiež, že národný hlas bude jednotný a zdôraznil, že budú dbať na to, aby nominanti SNS permanentne slúžili štátu.

16.10.2023 (SITA.sk) – Stojíme pred neľahkou úlohou, ktorou je stabilizovanie a skultúrnenie politiky, skonštatoval predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko po podpise koaličnej dohody so stranami Hlas-sociálna demokracia (Hlas-SD) a Smer-sociálna demokracia (Smer-SD).

„Za Slovenskú národnú stranu a náš poslanecký klub chcem povedať, že v prvej časti naša misia, záchrana národného hlasu, je splnená,” vyjadril sa Danko.

Ľudia očakávajú zmenu

Šéf národniarov uistil tiež, že národný hlas bude jednotný a zdôraznil, že budú dbať na to, aby nominanti SNS permanentne slúžili štátu.

„Ľudia očakávajú zlepšenie svojho života. Ľudia očakávajú zmenu,” myslí si šéf národniarov. V programovom vyhlásení chce dbať na to, aby nesklamali národného voliča, poznamenal však, že budú vládou i pre tých, ktorí ich nevolili.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Fico, Pellegrini a Danko podpísali Koaličnú zmluvu (fotografie)

Prihlásil sa tiež k myšlienke cestovného ruchu a športu. Verí, že cestovný ruch je budúcnosťou Slovenska a dúfa, že v tomto smere nájde i podporu nového predsedu vlády i Národnej rady SR.

Šikana aj nerešpektovanie volieb

Konečný zoznam ministrov bude podľa Danka odovzdaný nastávajúcemu predsedovi vlády. Poukázal však na spoločenský tlak na niektoré mená v SNS a v ich poslaneckom klube.

„Ohradzujem sa voči útokom na jednotlivých kandidátov. Nechápem ani návštevu polície u pána Huliaka pondelok ráno o desiatej. Nechápem tú šikanu k pánovi Tarabovi a chcem Vás ubezpečiť, že SNS a jej predsedníctvo mi dalo mandát, aby som v prvom kroku rokoval o ambíciách jednotlivých poslancov,” povedal Danko.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Zdôraznil tiež, že jednota poslaneckého klubu SNS je pre nich hlavnou prioritou. „Neviem sa však zbaviť dojmu, že niektorí opoziční lídri, a verím, že tak nebude konať aj prezidentská kancelária, prekračujú svoje kompetencie a nedokážu rešpektovať výsledky volieb,” vyjadril sa predseda SNS.

Je presvedčený o tom, že za jednotlivé politické strany majú právo navrhovať svojich kandidátov a jediní, komu sa budú zodpovedať, budú voliči v najbližších parlamentných voľbách.

„Verím, že táto mediálna šikana nebude, najmä v niektorých politických denníkoch, pokračovať,” doplnil. Na otázku, či sa pri nominácii kandidátov nechajú ovplyvniť spoločenským tlakom a nominujú kandidátov, ktorí budú menej sporní, Danko odpovedal, že sa odmieta riadiť hlasom tých, „ktorí majú reálnu obavu, že sa im niekto pozrie na tých ministerstvách na prsty”.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Koaličná zmluva, Predseda Slovenskej národnej strany (SNS)
Zdroj: SITA.sk – Danko nechápe návštevu polície u Huliaka a šikanu voči Tarabovi (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.