in ,

Danko: Ak by to Matovič myslel vážne, spojilo by sa hlasovanie o Ficovi s dôverou vláde

8.5.2022 (Webnoviny.sk) – Ak by to Igor Matovič (OĽaNO) myslel vážne, tak by sa v parlamente spojilo hlasovanie o väzbe Roberta Fica (Smer-SD) s dôverou vláde. V diskusnej relácii televízie TA3 V politike to vyhlásil predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko.

Viac o téme: Obvinenie Roberta Fica a Roberta Kaliňáka

Podľa neho bolo zrejmé, že sa pred hlasovaním dospelo k dohode, pretože predseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) stiahol svojich poslancov z ďalšej diskusie. Danko uviedol, že on by sa pri hlasovaní o Robertovi Fica zdržal.

Predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Milan Majerský v relácii povedal, že hlasovanie o Robertovi Ficovi nakoniec bolo o vláde, lebo sa ukázalo, či má parlamentnú väčšinu. Majerský poznamenal, že by hlasoval za vydanie šéfa Smeru-SD na väzobné stíhanie.

Predseda strany Dobrá voľba a Umiernení Tomáš Drucker vyhlásil, že by si najskôr položil otázku, či sú súdy nastavené na likvidáciu politickej opozície. „Nevidím dôvod, aby parlament chránil poslanca pred rozhodovaním súdov,“ vyhlásil Drucker.

Predseda strany Aliancia Krisztián Forró povedal, že „koalícia nie je schopná“ a že potopila „svoju vlajkovú loď“. Podľa šéfa Aliancie sa koalícia snaží zatvárať poslancov opozície. „Nemyslím si, že tadiaľ vedie cesta,“ dodal Forró.

Poslanci nevydali súhlas s väzbou

Poslanci parlamentu tento týždeň nevyhoveli žiadosti Generálnej prokuratúry SR a nevydali súhlas s väzobným stíhaním poslanca Roberta Fica (Smer-SD). Za súhlas s väzbou hlasovalo 74 zo 150 prítomných členov zákonodarného orgánu. Na väzobné stíhanie bol potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.

Viac k témam: Obvinenie Roberta Fica a Roberta Kaliňáka, Väzba
Zdroj: Webnoviny.sk – Danko: Ak by to Matovič myslel vážne, spojilo by sa hlasovanie o Ficovi s dôverou vláde © SITA Všetky práva vyhradené.

Sociálna poisťovňa pre pokles poberateľov vypláca menej garančných dávok ako pred rokom

USA prichádzajú s novými a tvrdými sankciami proti Rusku, Kuleba už o nich hovoril s Blinkenom