Správy

PRIBUDLA ĎALŠIA OBEŤ! Tragédia na železničnom priecestí v Nových Zámkoch, kde sa zrazil vlak s autobusom, má ďalšie obete a zranených

Incident sa odohral na železničnom priecestí v Nových Zámkoch smerom na Dvory nad Žitavou. “Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vysiela päť pozemných ambulancií a dva záchranárske vrtuľníky k dopravnej nehode na železničnom priecestí,” uvádza správa na sociálnej sieti. Záchranné tímy na mieste potvrdili, že štyri osoby utrpeli smrteľné zranenia a ďalších päť je zranených. Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková informovala, že zranenia utrpelo viac ako desať ľudí.

Medzičasom sa počet obetí zvýšil na šesť.

Železničná doprava v tomto úseku je momentálne prerušená, informuje Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na sociálnej sieti. Video zverejnené na sociálnej sieti zachytáva, ako vlak po zrážke s autobusom zachvátili plamene. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok potvrdil, že ide o tragickú nehodu. “So zármutkom som prijal správu o tragickej zrážke vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch. Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým. Zraneným prajem čo najrýchlejšie zotavenie. Ďakujem záchranným zložkám za ich zásah a mierim na miesto nehody,” uviedol.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková potvrdila, že viac ako desať ľudí je zranených. “S hlbokým zármutkom som prijala správu o tragickej nehode, ktorá sa odohrala v podvečerných hodinách pri Nových Zámkoch. Pri zrážke autobusu s vlakom bolo zranených viac ako desať ľudí,” dodala.

Železničné priecestia v Nových Zámkoch a ich okolí boli častým miestom nehôd, čo viedlo k zvýšeniu bezpečnostných opatrení, vrátane inštalácie signalizácie a závor. Avšak, táto tragédia poukazuje na pretrvávajúce riziká a potrebu ďalších opatrení. Podľa štatistík Železničnej spoločnosti Slovensko, v roku 2023 došlo k 15 nehodám na železničných priecestiach, z toho tri s fatálnymi následkami.

Hovorkyňa ŽSR Vladimíra Bahýlová uviedla, že k nehode došlo na chránenom železničnom priecestí so závorami a svetelnou signalizáciou. Priecestie malo byť po stredajšej (26. 6.) nehode pokazené a dnes ho mali opravovať. Autobus mal stáť aj s ďalšími vozidlami pred spustenými rampami. Keď sa zdvihli a vypla sa signalizácia, autobus sa pohol. Vtedy však na priecestie prichádzal aj vlak a zrazili sa. 

„Stačí malá nepozornosť a život sa v stotine sekundy môže zmeniť – navždy. Nech je táto smutná udalosť pripomienkou pre nás všetkých, aby sme dbali na bezpečnosť na cestách aj pri železničných priecestiach,“ odkázal minister.Obete sa zatiaľ nepodarilo identifikovať. Medzi zranenými sú štyria ľudia z autobusu a rušňovodič vlaku.

Page: 1 2

Marko Martinovič

Recent Posts

Krajiny na západnom Balkáne zastihla silná búrka, ktorá si vyžiadala životy dvoch ľudí

Silný dážď, krúpy a silný vietor niekoľkých dňoch horúčav potrápili Slovinsko, odkiaľ sa presunuli do…

4 hodiny ago

Na banskobystrickom sídlisku bola nájdená žena s bodnými zraneniami, zomrela po prevoze do nemocnice

V pivničných priestoroch bytového domu bol nájdený bez známok života otec zavraždenej ženy.

6 hodín ago

Rozhodnutie najvyššieho súdu o Trumpovej imunite vytvára podľa prezidenta Bidena nebezpečný precedens

Biden poukázal na to, že prezidentská moc teraz závisí len od jej držiteľa a rozhodnutí,…

7 hodín ago

Nebezpečná jazda v Skrabskom: Mladý vodič za riskantnú jazdu skončil za mrežami. Porušil hneď niekoľko zákonov

V nedeľu večer (30. júna) medzi obcami Skrabské a Vyšný Žipov došlo k nebezpečnému incidentu.…

7 hodín ago