Ďalšie informácie v prípade Romana (†15). Zúfalý čin matky, ktorá sa so smrťou syna nevie zmieriť a rázne rozhodnutie riaditeľa školy! “Škoda, že tak neskoro”, hovorí otec Romana

 

“Mám vás rád”

Roman mal veľkosť svojho srdca preukázať aj v posledné sekundy svojho života. Rastislav Striško, redaktor TV JOJ zverejnil na sociálnej sieti emotívny text, v ktorom opisuje situáciu z Parchovian, ktorej sa momentálne ako redaktor venuje. Na začiatku textu napísal: “Pracujem na emocionálne najťažšom príbehu v mojej dlhoročnej práci reportéra. A tvrdím to prave teraz, po takmer 20 ročnej práci novinára, ktorý zažil veľmi veľa zlých, ťažkých a zložitých príbehov vás ľudí, o ktorých sa neustále, ako žurnalista, zaujímam.”

Redaktor, ktorého status zideľa stovky ľudí, ďalej opisuje, čo sa malo v posledných minútach v škole v Parchovanoch diať. Roman mal vysloviť slová, ktoré nenechali viaceré oči suché.

“Aj v posledných minútach svojho života spolužiakom, ktorí mu nadávali a neprestajne ho ponižovali odkázal: “Mám vás rád”.
Dnes dopoludnia som získal informáciu, že predtým ako vyliezol na strechu školy, išiel Roman do vedľajšej triedy k ôsmakom a žiakom povedal …”mal som vás rád, ahojte.”
Jeho mladšiemu kamarátovi, ktorého našiel na chodbe podal ruku a povedal mu to isté …mal som ťa rád. Kamaráta to prekvapilo … ako, že …mal? Roman odpovedal …uvidíš.”, napísal svoje zistenia Rastislav Striško a pokračuje v opise osudného dňa.
“TVJOJ získala ďalší hrôzostrašný videozáznam z osudného pondelka, keď žiak Základnej školy v Parchovanoch po tretej vyučovacej hodine vyliezol na strechu školy, z ktorej po 50-minútovom prehováraní mamy aj zástupcu školy nakoniec následne skočil a zabil sa.
Roman na zázname zakričí k svojim spolužiakom: Mám vás rád! Z jeho triedy sa pritom celý čas z okna ozýva hlasný dievčenský smiech. “Ty je*alko!” kričí jedna z nich na Romana. Dievčatá sa smejú a medzi nimi jeden spolužiak kričí na Romana “Ču*ák!” Smiech pokračuje.”
Nie len redaktor, ale aj komentujúci sa pýtajú, prečo nezasiahla škola.
“Je zarážajúce, že v okamihu, keď žiaci zistili, že ich spolužiak Roman vyliezol na strechu, neprišiel okamžite do triedy pedagóg, aby Romanovým spolužiakom a iným žiakom v triedach zabránili kričať na dieťa, ktoré sa chystá siahnuť si na život. Minimálne niekoľko minút mali deti v rukách mobilné telefóny a boli bez kontroly.
Roman sa cítil medzi spolužiakmi ako nikto.”, pýta sa redaktor TV JOJ a rovnakú otázku si pod príspevkom dávajú aj ďalší komentujúci.
Status Rastislava  Striška nájdete tu: