in ,

Česká polícia zverejnila zo zásahu na Karlovej univerzite komplexné video s vysvetlením. Prečo nemohli zasiahnúť strelca, keď bol na balkóne?

Neuveriteľná dráma len pár dní pred Vianocami.

Škola v centre Prahy bola miestom streľby. Polícia v Prahe na základe prvotných informácií takmer okamžite potvrdila prítomnosť mŕtvych a zranených a vyzvala ľudí, aby sa nepohybovali v okolí školy a zostali v uzatvorených priestoroch. Obete má na svedomí strelec, ktorý predtým zabil svojho otca. Hodiny od tragédie bolo na mieste veľké množstvo tímov polície a špeciálne vozidlo Golem, ktoré sa používa pri hromadných nešťastiach.

Celkovo si vyčíňanie strelca vyžiadalo štrnásť obetí.

 

Na Českú políciu sa po incidente strhla vlna kritiky od občanov, ktorí si žiadali vysvetlenie, prečo polícia nezaistila strelca skôr. Polícia kritiku odmieta a začala sa brániť zverejňovaním videí zo zásahu.

Policia zverejnila nové zábery zásahu na Filozofickej fakulte. Záznamy zachytávajú policajtov obsadzujúcich hotel vedľa budovy fakulty. Na záberoch je vidno, ako policajti postupujú do najvyšších poschodí, zaujímajú pozície a jeden z nich sa následne zameriava strelca.

 

Pokračovanie na druhej strane

Primátorovi došla trpezlivosť s neprispôsobivými obyvateľmi. Chce ich vyhnať a zbúrať bytovku!

Michaela († 54) so synom Ondrejom († 25) milovali život. No tento náraz nemohli prežiť. Riskovali a doplatili na to