Česká polícia riešila ďalšie vyhrážky! Chlapec chcel vystrieľať školu, ženu mrzelo, že ju strelec predbehol. Polícia zo zásahu zverejnila video

 

Osem ďalších podnetov

Objavili sa aj niektorí, ktorí sa na adresu strelca vyjadrujú v pozitívnom.

Od štvrtka polícia v Českej repulike preveruje osem podnetov, ktoré súvisia s pozitívnymi reakciami niektorých ľudí na tragédiu, ktorá sa odohrala na Univerzite Karlovej v Prahe. Polícia musela zasahovať aj v prípade iba 14-ročného žiaka. Policajný prezident Českej republiky Martin Vondrášek o tom informoval v piatok.

Polícii sa podarilo zaistiť podozrivých v štyroch prípadoch,  a to vrátane 14-ročného chlapca z Olomouckého kraja, ktorý sa na sociálnej sieti vyhrážal, že “vystrieľa školu”. Chlapec neskôr polícii povedal, že to mal byť len nešťastný žart.

Venovať sa museli aj žene, ktorá napísala, že ľutuje, že ju niekto predstihol v útoku na Univerzite Karlovej. Polícia dodáva, že aj rodina strelca čelí hrozbám a vyhrážkam.

“Písatelia tých najhorších zverstiev budú mať príležitosť ukázať svoje hrdinstvo aj v rámci trestného konania,” uviedli zástupcovia polície.

Policajný prezident uviedol: ““Slúžim takmer 31 rokov a zažil som toho už mnoho. To, čo som videl včera, je môj najotrasnejší zážitok v živote,” Dodal, že Česká polícia sa začala pripravovať na takéto udalosti už od roku 2011 po útoku Andersa Breivika v Nórsku. “Veľmi ma mrzí, že sme tieto zručnosti potrebovali,” vyjadril sa.

Minister a policajný prezident reagujú aj na fámy šírené na sociálnych sieťach, ako napríklad, že útočník bol Ukrajinec, že na mieste boli mŕtvi policajti, alebo že polícia mala predbežné informácie o útoku, ktoré ignorovala. “Toto nie je detektívny seriál, toto je realita. Musíme šíriť len zaručené informácie,” zdôraznil minister.

Polícia zverejnila zo zásahu video

 

Meno strelca je známe. Bol ním 24-ročný David K.

viac na druhej strane článku