Česká polícia riešila ďalšie vyhrážky! Chlapec chcel vystrieľať školu, ženu mrzelo, že ju strelec predbehol. Polícia zo zásahu zverejnila video

Neuveriteľná dráma len pár dní pred Vianocami.

Škola v centre Prahy bola miestom streľby. Polícia v Prahe na základe prvotných informácií takmer okamžite potvrdila prítomnosť mŕtvych a zranených a vyzvala ľudí, aby sa nepohybovali v okolí školy a zostali v uzatvorených priestoroch. Obete má na svedomí strelec, ktorý predtým zabil svojho otca. Hodiny od tragédie bolo na mieste veľké množstvo tímov polície a špeciálne vozidlo Golem, ktoré sa používa pri hromadných nešťastiach.

Počas dnešného dňa korigovala polícia počet obetí, ktorých má byť celkom trinásť, štrnástym bol samotný strelec. Informoval o tom minister vnútra Vít Rakušan. Všetkých nebohých sa už podarilo identifikovať. Dokopy je zranených 25 ľudí.

Vrah na filozofickej fakulte v Prahe zabil aj riaditeľku Ústavu hudobnej vedy na Univerzite Karlovej. ” Na základe overenej informácie od rodiny a s jej povolením oznamujeme, že naša kolegyňa a riaditeľka Ústavu hudobnej vedy FF UK Lenka Hlávková včerajší útok neprežila. Vyjadrujeme hlbokú sústrasť všetkým pozostalým, v prvej rade rodine,” znie kondolencia na facebookovej stránke Ustavu hudobnej vedy FF UK.

 

„Medzi zranenými po útoku strelca na Filozofickej fakulte UK majú byť aj traja cudzinci – jeden občan Holandska, dvaja občania Spojených arabských emirátov,“ uviedlo podľa portálu TN.cz české ministerstvo vnútra.

Lekár z nemocnice: “Nič horšieho som nevidel”

„Tak toto sa snáď nedeje. Musím povedať, že som nič horšie za svoju kariéru asi nevidel. Mieša sa vo mne adrenalín, ľútosť aj hnev. Videl som tu veľa lekárov so slzami v očiach. Videl som veci, ktoré ešte musím nejak vnútorne spracovať“ napísal na sociálnej sieti lekár Dvořák a dodal: „Obrovská úcta patrí všetkým mojim kolegom, ktorých som vo štvrtok sledoval. V nemocnici všetko fungovalo a všetci robili absolútne maximum.“

Pokračovanie na druhej strane