in ,

Čaputová: Slovensko je súčasťou jedného z najúspešnejších mierových projektov v dejinách

1.5.2023 (SITA.sk) – Sme súčasťou jedného z najúspešnejších mierových projektov v dejinách. Vyjadrila sa na sociálnej sieti prezidentka Zuzana Čaputová k 19. výročiu vstupu Slovenska do Európskej únie (EÚ).

Podľa hlavy štátu nám to prináša mnohé praktické benefity a miliardové investície, ale to najdôležitejšie je nevyčísliteľné.

„Sme súčasťou jedného z najúspešnejších mierových projektov v dejinách, ktorý stáročia konfliktov vystriedal za spoluprácu, obchod, voľný pohyb a najmä slobodu a demokraciu,“ uviedla Čaputová s tým, že to síce nie je dokonalý projekt a nemusíme bezvýhradne súhlasiť so všetkým, podstatné ale je, že už 19 rokov v EÚ spolutvoríme a sedíme za stolom ako rovnoprávny člen tohto spoločenstva.

Máme možnosť hlasovať, vetovať, navrhovať a vyjednávať o podobe našej spoločnej budúcnosti. „Aj preto sa ako Slovenka cítim zároveň ako Európanka,“ dodala na záver prezidentka.

Viac k témam: členstvo v Európskej únii
Zdroj: SITA.sk – Čaputová: Slovensko je súčasťou jedného z najúspešnejších mierových projektov v dejinách © SITA Všetky práva vyhradené.

Počas predošlého dňa padlo na Ukrajine 450 ruských vojakov a celkovo už takmer 191-tisíc

Staráte sa o ťažko zdravotne postihnuté dieťa? Žiadosť o príspevok na opatrovanie si už môžete podať skôr