in ,

Bývalý šéf zvláštnych policajných činností z kauzy Judáš ide na slobodu, súd ho prepustil z väzby

14.4.2021 (Webnoviny.sk) – Najvyšší súd SR (NS SR) prepustil z väzby bývalého riaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností Prezídia policajného zboru Jozefa R. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Senát 1T na stredajšom neverejnom zasadnutí vyhovel sťažnosti obvineného a zrušil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). Podľa NS SR pominul dôvod na ďalšie trvanie väzby.

Bývalého riaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností Prezídia policajného zboru zadržala v decembri 2020 Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci policajnej akcie Judáš. Spolu so skupinou ďalších siedmych ľudí čelí obvineniu z korupcie. Pôvodne vzal Jozefa R. do väzby sudca ŠTS v decembri 2020.

Obvinený následne požiadal o prepustenie z väzby. ŠTS vo štvrtok 1. apríla rozhodol o zamietnutí žiadosti o prepustenie z väzby, voči ktorému sa Jozef R. odvolal. NS SR v stredu napokon rozhodol o vyhovení jeho žiadosti.

Viac k témam: akcia “Judáš”, korupcia, súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalý šéf zvláštnych policajných činností z kauzy Judáš ide na slobodu, súd ho prepustil z väzby © SITA Všetky práva vyhradené.

O vakcínach by mal rozhodovať už len Lengvarský, Remišová dúfa, že chaos okolo Sputnika uprace

Ruský prezident Putin dostal druhú dávku vakcíny. Dúfa, že všetko bude v poriadku