in ,

Bývalý piťovec Rajecký ostáva za mrežami, Najvyšší súd nevyhovel jeho sťažnosti

4.4.2022 (Webnoviny.sk) – Údajný bývalý člen skupiny piťovci Tomáš Rajecký zostáva vo väzbe. Senát 4T Najvyššieho súdu SR (NS SR) v pondelok zamietol sťažnosť obvineného proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu, ktorým bola zamietnutá jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Úplatky za ochranu

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v januári obžalobu na bývalého údajného člena skupiny piťovci Tomáša R. a podnikateľa Zoroslava Kollára za tri skutky z roku 2019 do februára 2020.

Obžaloba na Špecializovaný trestný súd v Pezinku bola právne kvalifikovaná ako pokračovací obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku spáchaný formou účastníctva.

Malo ísť o poskytnutie úplatkov v státisícoch eur za to, aby Kriminálny úrad finančnej správy umožnil bezproblémovú nelegálnu výrobu cigariet, teda poskytol „ochranu“ pred vyšetrovaním.

Obvinený utiekol do Španielska

Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku 3. februára odmietla obžalobu. Dôvodom mali byť závažné procesné chyby, ktoré viedli k porušeniu práva na obhajobu.

Bývalého údajného príslušníka skupiny piťovci Tomáša Rajeckého dopravili zo Španielska na Slovensko v piatok (3. decembra) 2021.

Jeho extradíciu zo Španielska zabezpečila Národná kriminálna agentúra a Úrad medzinárodnej policajnej spolupráce. Po obvinenom pátrala polícia od marca 2021 na základe vydaného medzinárodného a európskeho zatýkacieho rozkazu.

Viac k témam: Súdy, úplatkárstvo, Väzenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalý piťovec Rajecký ostáva za mrežami, Najvyšší súd nevyhovel jeho sťažnosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Na Slovensko by malo prísť približne 200 českých vojakov, dorazia aj z iných krajín

Respirátory v exteriéri už nebudú povinné, od 6. apríla dôjde aj k zmene režimu na hraniciach