in ,

BVS dosiahla za minulý rok zisk niekoľko miliónov eur, ide o najlepšie ekonomické výsledky spoločnosti v jej histórii

4.6.2022 (Webnoviny.sk) – Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) dosiahla za minulý rok zisk viac ako 8,3 milióna eur. Ako informuje hovorca BVS Peter Podstupka, ide o najlepšie ekonomické výsledky spoločnosti v jej histórii, pričom plán ziskovosti prekročila o 160 percent.

„Rekordný hospodársky výsledok BVS zaznamenala napriek tomu, že v roku 2021 sa nemenili ceny vodného a stočného a celý rok bol poznačený pandémiou,” uviedol s tým, že časť zisku si rozdelia akcionári BVS vo forme dividend a zvyšok ostáva v spoločnosti.

Udržanie nákladov na úrovni roku 2020

Celkový zisk pred zdanením v roku 2021 bol na úrovni 8,3 milióna eur, respektíve 6,7 milióna po zdanení, čo predstavuje 160 percent pôvodného plánu.

„Valné zhromaždenie akcionárov BVS schválilo rozdelenie dividend v celkovej výške 2,88 milióna eur medzi akcionárov spoločnosti, ktorými sú mestá a obce z regiónu, kde BVS pôsobí,” ozrejmil Podstupka.

Ako dodal, BVS medziročne zvýšila tržby aj ostatné výnosy približne o dva milióny eur, pričom udržala náklady na úrovni roku 2020. „Zásadný je rast investícií, ktoré sa medziročne zvýšili o 15 miliónov eur,” doplnil.

Ďalší rast investícií do projektov

Podľa generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva BVS Petra Olajoša sa v minulom roku naplno prejavilo zefektívnenie procesov v BVS po tom, čo sa stali stopercentným vlastníkom dcérskej spoločnosti Infra Services a zároveň pokračovali v efektívnom riadení spoločnosti.

„Dôležité je, že sme dokázali vygenerovať zisk a zároveň sme podstatným spôsobom naštartovali investície do nových projektov a rekonštrukcií existujúcej infraštruktúry,” skonštatoval Olajoš.

Ako dodal, hlavným cieľom v tomto roku bude predovšetkým ďalší rast investícií do obnovy a výstavby nových projektov vodárenskej infraštruktúry.

Zdroj: Webnoviny.sk – BVS dosiahla za minulý rok zisk niekoľko miliónov eur, ide o najlepšie ekonomické výsledky spoločnosti v jej histórii © SITA Všetky práva vyhradené.

Ktorým politikom Česi dôverujú najviac? Prieskum ukázal zlepšenie hodnotenia troch osobností

Na Slovensku stúpol počet ľudí bez náboženského vyznania. Kde ich žije najviac?