in ,

Banskobystrický kraj má nového poslanca, Kotlebu nahradil Lichý

5.5.2022 (Webnoviny.sk) – Sľub poslanca na štvrtkovom rokovaní zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja zložil Milan Lichý, ktorý pôsobí aj ako poslanec krajského mesta a je aj druhým zástupcom primátora Banskej Bystrice.

Nahradil tak predsedu strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Mariana Kotlebu, ktorý o mandát krajského poslanca, rovnako ako aj o mandát poslanca Národnej rady SR prišiel pre právoplatné odsúdenie za úmyselný trestný čin.

Funkciu poslanca bude Lichý vykonávať niekoľko mesiacov do tohtoročných jesenných župných a komunálnych volieb. „Poslanec Lichý vstúpil do klubu Nezávislí, SaS, OĽaNO, NOVA, KDH, OKS,“ uviedol podpredseda BBSK Ondrej Lunter, ktorý vedie rokovanie zastupiteľstva.

Najvyšší súd SR v utorok 5. apríla v kauze šekov zrušil nepodmienečný trest štyri roky a štyri mesiace väzenia, ktorý ešte v roku 2020 uložil Kotlebovi Špecializovaný trestný súd. NS SR opozičného poslanca nanovo uznal za vinného, uložil mu však nižší trest, a to šesť mesiacov s podmienečným odkladom na jeden rok a šesť mesiacov. Rozhodnutie NS SR je právoplatné. Kotleba bol odsúdený za odovzdávanie šekov v sume 1 488 eur, ktoré predstavujú nacistickú symboliku.

Zdroj: Webnoviny.sk – Banskobystrický kraj má nového poslanca, Kotlebu nahradil Lichý © SITA Všetky práva vyhradené.

Vojenské cvičenia v Bielorusku podľa Británie neohrozujú Ukrajinu, neočakávajú odchýlku od bežného cvičenia

Matica slovenská si každoročne prilepší, bude od štátu dostávať viac ako milión eur