Americký prezident odsúdil činy hnutia Hamas aj ruského vodcu, ich cieľ je zničiť demokraciu (foto+video)

Biden povedal, že keď teroristi nezaplatia za teror a keď diktátori nezaplatia za agresiu, prinášajú ešte väčší chaos, smrť a agresiu.

20.10.2023 (SITA.sk) – Americký prezident Joe Biden vo štvrtok večer v prejave v Oválnej pracovni Bieleho domu odsúdil činy palestínskeho militantného hnutia Hamas aj ruského vodcu Vladimira Putina s tým, že útoky na Izrael a invázia na Ukrajinu majú spoločné motívy.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Hamas a Putin predstavujú rôzne hrozby, ale toto majú spoločné – obaja chcú úplne zničiť susednú demokraciu, úplne ju zničiť,“ povedal Biden podľa spravodajskej televízie CNN.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2023 (fotografie)

Biden taktiež povedal, že keď teroristi nezaplatia za teror a keď diktátori nezaplatia za agresiu, prinášajú ešte väčší chaos, smrť a agresiu.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt

„Pokračujú ďalej. A náklady a hrozby pre Ameriku a svet stále rastú. Takže ak nezastavíme Putinovu túžbu po moci a kontrole nad Ukrajinou, neuspokojí sa len s Ukrajinou,“ skonštatoval Biden. Povedal tiež, že pošle Kongresu urgentnú rozpočtovú požiadavku na pomoc Izraelu a Ukrajine.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Izraelsko-palestínsky konflikt 2023 (fotografie)

Viac k témam: Americký kongres, Americký prezident, Biely dom, Izraelsko-palestínsky konflikt, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Americký prezident odsúdil činy hnutia Hamas aj ruského vodcu, ich cieľ je zničiť demokraciu (foto+video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.