in ,

Americký prezident Biden sa rozhodol poskytnúť Ukrajine ďalšiu muníciu aj pokročilejšie raketové systémy

1.6.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 1. júna 10:14

Prezident Joe Biden pre periodikum The New York Times uviedol, že sa rozhodol poskytnúť Ukrajincom pokročilejšie raketové systémy a muníciu, ktoré im umožnia presnejšie zasiahnuť kľúčové ciele na bojisku.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Očakáva sa, že ukrajinská armáda by mohla použiť rakety v Donbase na východe Ukrajiny, kde trvajú intenzívne boje s ruskými silami.

Pokročilejšie raketové systémy, ktoré Spojené štáty poskytnú Ukrajine, umožnia ukrajinskej armáde zasiahnuť ciele vzdialené zhruba 80 kilometrov. Ako referuje spravodajský web CNN, novinárom to potvrdili vysokopostavení predstavitelia americkej administratívy.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Spomenuté systémy budú zatiaľ najvýkonnejšie, ktoré ukrajinská armáda v doterajšom priebehu vojny bude mať k dispozícii. Oficiálne informácie o novom balíku vojenskej pomoci, ktorú USA poskytnú, oznámia v priebehu stredy. V rámci pomoci by Ukrajinci mali dostať i radary, protitankové zbrane, protipancierové zbrane, delostrelecké náboje, vrtuľníky, taktické vozidlá a rôzne náhradné diely.

Viac k témam: Americký prezident, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Americký prezident Biden sa rozhodol poskytnúť Ukrajine ďalšiu muníciu aj pokročilejšie raketové systémy © SITA Všetky práva vyhradené.

Prezidentka Čaputová videla na Ukrajine bolesť a utrpenie, ale aj odhodlanie brániť svoju krajinu (video)

Sulík radí Matovičovi, aby sa nad sebou zamyslel a ak nezvláda svoju funkciu, nech ide preč